Saturday pics

image251


image252

Kommentar från dagboken - Del 2 / En dramatisk filmvisning

Onsdagen den 29/10 1975 Vidsel


image249
Foto: Bloggarn själv

"i Dag Har Jag varit till kyrkan och sett på Filmer, Filmerna var ganska Bra, Det var många ungar Där, jag Har ochså städat i mina Hyllor Vi Har Ätit palt i Dag. Jag och Mikael Har spelat is-Hockey vi Har Lite snö på vägarna Hans Höll på och Dra om-kull projektorn När prästen visade Filmerna. Jag tycker Att Det Aldrig Är nå Bra program på TV,Bara på Söndagar och Lördagar. Det Är -3 kallt ute."   / Bloggmaster 9år (32 years ago)   

                                                                               Kyrkans projektor

Kommentar: Filmen som vi såg var "barnen från frostmofjällen", och anledningen till att projektorn höll på att falla var att en sladd låg på golvet. Jag är imponerad av att jag började varje ord i min dagbok med stor bokstav.
Mitt intresse för väder var stort, varje dag avslutar jag med  typ " det var -12 grader kallt ute".
JAg kommenterade även att tv-utbudet inte var speciellt bra, och för er som inte var med på den tiden ni kan klicka HÄR för att ta del av den svenska stats televisonen 1975 som då  bl a visade den uppköpta öst-tyska barn program serien " Drutten och Jena"

Följ dramatiken om vad som hände i Vidsel dom kalla november dagarna 1975, genom att gå in på www.sommarmoln.blogg.se  ....to be continued.

Kommentar från dagboken
image239

Hittade i mina lådor en dagbok från 1992 där jag hade gjort en LISTA över saker som jag skulle/borde göra. OK! man ska A L D R I G visa andra vad man skrivit i sin personal book men aj då nu råkade jag visst göra det.. Så håll till godo.. See my secrets!!!!

Bloggmasters LISTA  1992-11-22


November 1992 ( 15 years ago) dagbok (fet stil) /
samt kommentar från idag ( spinkig stil)


1 Spring minst 3 gånger i veckan, styrketräna 2ggr samt simma 2 ggr i veckan

- Har alltid gillat att träna, det började då jag var 7 år och pappa tog med mig på elljus spåret i Vidsel,  efter träningen drack vi varm choklad och nybakat bröd som mamma hade gjort

2 Sätt in pengar på ett konto, och köp något roligt eller RES

-Ja det går att spara ihop mycket pengar om man har ett mål, jag har bl a varit på tågluffs resa med mitt X samt en resa till Thailand/  Singapore även det med mitt X, genom att spara spara och spara..

 Sparad resa

3. Minska TV tittande , det finns andra saker att göra en lördags kväll mellan 21-22 än att sitta och se då JR är otrogen  samt att Sue Ellen är i fyllan ( Dallas u know), spela något roligt spel, bjud hem folk, gör en lista över roliga saker att göra ( jag gillade listor även på den tiden)

- Jag älskar Tv har alltig gjort och kommer alltid att göra, och TV explosionen sedan -92 har knappast minskats i antal kanaler etc utan snarare ökats otroligt MYCKET, bara en månad efter det att denna lista gjordes så monterade jag upp en parabol och hips vips hade jag inte bara 3 kanaler utan 100!!!! där dom visade ALLT! och nu har vi även något som jag inte pratade om 1992 dvs
 I N T E R N E T !! Jag ska minska på det hela , ja jag ska!!!!!

4. Gå på teater, konserter, bio och allt annat som ordnas i Älvsbyn.

-Ja det finns mycket sånt här i Västerås men det är DYRT mycket DYRT för dom vill inte ha vem som helst där, utan det är  " the club whith people whith a lot of money and cool glasses and over 55 years old" annat var det i Älvsbyn där  teatern nådde  ALLA även orts borna i Tväråselet, eller den kunde avnjutas i min gamla jympa hall i Vidsel för ca 60 kronor, det är kultur, se och lär V Ä S T E R Å S !!

5. Gå EJ på stan och leta efter saker att att handla, gör istället en lista ( igen) över vad som behöver köpas, gör INTE lördags shoppingen till en hobby utan UNDVIK det så mycket som möjligt.

-
Har alltid älskar stan och haft en för kärlek till " köp nu och betala SEN"  Länge leve Handelsbanken Finans!!

6. Få igång X i idrott exemp badminton, löpning simning etc

-X har bytts ut till Z ,JA det är på rätt väg då det gäller gång i alla fall!! i Fotboll är jag chans lös! Höll på att riva ut IKEA då vi testade med plast boll på deras Ikea Family avdelning.

7. Sov ej bort tiden

-Lördag sov till 10.30 , Söndag 11 har ALDRIG varit tröttare, mäste sova sova och sova ZzzZZZ även på dagen, vid kl 12 efter det att jag druckit oboy och ätit 5 peppar kakor och sett reprisen på " Cops" dom stenhårda amerikanska poliserna som alltid ALLTID får prejas o brotta ned tuffa stora knarklangare  efter det sover jag för att sedan gå tillbaka till min arbetsplats ca 7.1 meter därifrån.

8. Betala alla räkningar via persongiro blir billigare än gå på posten

-HA!! nu har vi I N T E R N E T

9. Besök Aktioner och gör FYND

-Times changes BÄSTA auktionen nu är http://www.blocket.se/ , sitta vid datorn och göra fynd eller sälja saker man inte behöver , kan det blir BÄTTRE.?? Svar ... NOOO it cant!!

  Såld på blocket av mig till en Älvsbybo..superbilligt!


10. Spela in bra filmer från Tvn och se dom då vi har tid

Nu 15 år senare har jag världens bästa machin  för detta, nänligen en inspelningabar DVD där jag spelar in på en 160 GB hårddisk, har du inte en sådan SPRING och köp!! och har du inte pengar så ordnar handelsbaken finans det hela åt dig !! its a wonderful world we are living in!!!! 

11. Skär ned på godis konsumtionen och sluta köp onödiga saker som burkar och torkade växter.

Ja det var ju en mysko punkt .. fattar ingenting numera...

12. Läs bra böcker som säger dig någonting.

Den bästa boken är inte skriven, jag tror att bloggandet kommer att vara en stor KULTUR skatt i framtiden, man får se hur man tänkte, tyckte, hur man levde o mycket annat. TÄNK om det fanns bloggar från 1966 det år jag är född i, otroligt, vad jag skulle LÄSA DOM!! Nu får man bara läsa PC JERCILD -dödens väntrum eller Erik Strandwall - En man i svart kappa bägge från 1966  .. lattjo ?? NÄÄÄÄÄ!

13. Bokför saker och ting som tex bilkostnaden, tipset mm

okey - - - - - - - - - - - - - = -59 845. 65 kr .. oj är det så dyrt med min bil!! kanske skulle köpa en skoter oxå!!

14. Spara räkningar och kvitton

- Jag dör av upphetsning!

15. Gör någonting skoj varje helg, som pimpla, plocka bär , eller bada i en sjö

JA jag TROR att det är VIKTIGT att man gör något roligt även på en blå kall november onsdags kväll, om inte annat kan man gå ut och tända en marshall , göra en snö ängel där ingen ser att man gör den... Nej skämt och sido det FINNS massor att göra , besök kyrkan och lyssna på något vackert kring jul, eller besök en gammal tant och ät peppar kakor och drick kaffe och hör hennes historia JA det är INTRESSANT mycket  givande!!

  Jag o brorsan plockar bär, jag dricker saft och 3 timmar senare så ska jag inkassera 637 kr

16. Vistas mer i naturen och sluta stressa


 så kul i naturen JIPPIE äntligen få frysa o se snö o gå med blöta kläder nu då sommaren är här

17. Ring och skriv till vänner och bekanta

Så ofta jag tänker det, så SÄLLAN jag gör det !! Sitter i telefonen hela dagen i mitt jobb , hade jag haft ett annat jobb så lovar jag att jag skulle RINGA till dig!!! 

18. PLANERA mera som matlista för veckan, tränings lista och på så vis bli mer effektiv.

Otroligt vad effektiv jag blir av listor! JA det ska jag verkligen börja med igen!!

19. Strunta i vad andra tycker och tänker.

Otroligt !!vad mycket jag har tänkt på vad andra tänker om mig, speciellt  i S K O L A N.., jag tror att jag var som han i " Bonde söker fru" som piper mycket då han pratar och är blyg, eller så tror jag att jag var som han i IDOL som alla vill ska åka ut men som ändå står kvar  där på något konstigt sätt. jag säger bara till er 2 .. GO GO GO och vinn hela skiten!!  Visa att även om man " ligger under med 0-8 " så kan man VINNA!!!!!

20. Res och upplev mera, behöver inte vara utomlands det kan vara att tälta eller åka till Pajala tex.

Pajala kära underbara Pajala, tornedals hus, tystnaden, stjärn klara nätter, norrsken, en ensam traktor i fjärran, en hund skäller , matvaru buss som kommer , ÄVENTYRET min vän är inte i en katalog i ett annat land, the adventure är i PAJALA!!!

Pajala

21 Fotografera mera, gör en lista på intressanta platser och fota alla vänner, det som är verklighet idag är historia i morgon.

Idag om någonsin kan vi FOTA för vi har ALLA digital cameras!!!  Foton jag skulle vilja ha tagit är bla BIOn i Vidsel!! , eller då Lule raggarna kom till Renkronan ( hotellet i Vidsel) en lördags eftermiddag i Oktober 1977, eller då Lumpa körde ned med en Casal av misstag vid badplatsen i Vidsel, eller sötaste tjejen i klassen i Åk 4 Lena Bengtsson... nej foto listan är lååååång på alla foton man skulle ha tagit


22.Ha städat och snyggt, alla papper på plats.

-WOWWWW

23. Ha ordning på alla gamla kort och negativ.

-WOWWWWWWWWW (2)

24. Ät ordentligt ( nyttigt) även frukost.

Ja jag vet det blev OBOY till frukost , och godis på vägen hem, och flera glas julmust idag ,men i morrn då lovar jag!!!

 healthy food

25. Håll löften

ja jag lovar att jag ska äta nyttigare promise!
 
26 Prioritera

Jag gillar att göra roliga saker, jag pririterar bort allt trist .. blää för att dammsuga och vattna blommor

27 Lär känna nytt folk.

Sa hej till grannen i dag då jag gick ut med soporna, hon var på väg ned till tvättstugan, hon hade tshirt och ganska

28. Jämför priser

- Otroligt vad det skiljer i pengar  med försäkringar, Bredband, telefoni, och mat..JÄMFÖR!!!
Eller om du ska köpa möbler eller vad som helst!!!


29. Laga mer mat själv i stället för att köpa färdig lagat

-tar aldrig listan slut orkar inte skriva mera....

30. Ställ upp i tävlingar, speciellt på hemmaplan.

   Älvsby- runt stafetten 

-Image

31. Spring 1/2 mara på personbästa

-AJ AJ hälsena!!

32. Gå ned till 85 kilo

  Bloggmaster 1991, Zell Am Zee, Österrikes svar på Storberget, Vidsel

-OH Shit! No comments !! SOV DAGS!!!

Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of ÄLVSBYN


Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of ÄLVSBYN

5. Känslan


image232
Måndags morgon i norr


Hem från jobbet

                                                           

  

Utsikt från köksfönstret

                                            


Sommar morgon kl 11.30

                                                     

1a advent kl 14.38

                                              


Tisdag kväll i Januari

                                               


Sommarnatt
                                         

                                          
Bil utflykt

                                           


Imponerabrudarna

                                                   
image231

Tydligen fungerade den nya radion även med batterier
          

image205
Måndags morgon i syd

Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of ÄLVSBYN


Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of Älvsbyn

Nr 4 - Kanis

image198
"En lördags eftermiddag i slutet av mars i Älvsbyn"

I Kanis bara ett stenkast från Älvsbyn hittar du skidornas Mecka, här finns allt för skidsporten och nu , dessutom med snökanon!!

Så mest troligt om kylan håller i sig, så går det att börja åka , slalom, snow-board, telemark och allt vad det nu heter redan i slutet på N O V E M B E R!!!!

Och börjar du frysa så har du en fin värmestuga med resturang, kiosk och cafe du kan gå in o värma dig i!

Kanis var för övrigt ensam i landet tidigare med gratis skidåkning för alla, men nu efter inköp av snö kanon så är man tvungen att lösa ett lift kort, vilket det är värt!

Skidtrick på kanis, klicka HÄR


image199
"Det var bara 3 minuter kvar till start och jag kände mig pissnödig"


Här är det alltid fina spår för ländåkning, kanske mycket tack vare att skidlinjen med Sveriges "coming-stars" inom längdåkning studerar här på orten, på Pitedalens FHS, så kanske då du åker här så kommer du att bli omåkt av framtidens nya svar på " Elofsson".

Om du däremot har bloggmaster bakom dig behöver du mest troligt inte "kliva ur spår", även om jag har tränat mkt tävlat mkt så tillhörde jag för det mesta dom 5 (från slutet)

Det jag dock alltid har funderat på då det gäller denna tuffa fysiska sport som längdåkning är så är det frågan , vilka är det som utövar denna sport? Ja det är dom med dom tyngsta jobben, som skogsarbetare, skogsarbetare och skogsarbetare.

Valla skidorna, fyll termosen med varm saft och besök Kanis, kalorierna kommer att rasa och du kommer att få uppleva 90 sten tuffa men natur sköna minuter framför dig

Bloggmasters motiverig: Norrbottens pärla Älvsbyn, med sina långa kalla vintrar ska ha en vintersport anläggning av rang, och det har man i Kanis och det har man nu dessutom förbättrat ännu mer i form av en snö kanon.
Kanis är en anläggning för både gammal som ung, man som kvinna

Ungefär som Kaniss skidpår klicka HÄR

image201
Första uppförs backen på Kanis


image202

Efter en dag i skidspåret var det skönt att komma hem och lyssna på radio

Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of ÄLVSBYN

Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of Älvsbyn

Nr 3 - Lillstrand

image180

"Vattnet var supervarmt ,det var slutet på Juni och en vecka kvar innan semestern skulle börja"

BÄST -VARMAST-VACKRAST

6 km utanför Älvsbyn hittar du norrbottens paradisstrand Lillstrand, vackert omgivet med gröna fält, där kor går och råmar, Lillstrand har norrbottens varmaste, renaste badvatten och Sveriges vackraste läge.

Packa kylbagen, ta med en bok, handduk och en liten radio och bege dig till Lilstrand då din semester börjar, du kommer mest troligt ligga där tills dom första höstlöven börjar dala och jobbet åter väntar.

I anslutning till Lillstrand hittar du även EFS sommarhem, där gudstjänst hålls varje Söndag, men även lägerverskamhet hålls här under sommar månaderna, I Sveriges vackraste lägergård vid Sveriges vackraste sjö - Lillstrand.
                          
                                        
"Vintertid så förvandlas Lillstrand till high-tech center där Michelin, Good-Year, Mercedes  utvecklar sin säkerhet i kall, naturskön miljö med upp plogade vintervägar på sjön där vi ett par månader tidigare hade simmat i""Det är som att Gud slår på termostaten i början på Juni, helt plötsligt är vattnet 23 grader varmt.""Sommarkväll nära sjön"


image181

 Sommar i Älvsbyn - Lillstrand


image195

Då jag kom ned till stranden upptäckte jag att jag hade glömt radion hemma, jag funderade på om jag skulle åka hem och hämta den.


Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of ÄLVSBYN


Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of ÄLVSBYN

Nr 2 - Årstiderna


Vintern

image161

"Vinter ljuset är magiskt, det blir ett blått kallt sken, och solen orkar knappt upp för att sedan gå ned igen"


VINTERN :I Älvsbyn har  man alla dom  4 årstiderna, en vinter som är kall, full av snö, norrsken, möjligheter till skidåkning, skoterkörning, åka spark, pimpla ja listan är lång, åker man bara 5 mil från Älvsbyn till tex Piteå är förutsättningarna helt annorlunda, där är det hård blåst, slask och snötillgången är miserabel.


         

Bild 1: Solen gjorde ett första besök under årets första dagar för att sedan vara borta länge
Bild 2: Ingen trodde att Leffe skulle ligga så här bra till efter halva loppet
Bild 3:  Vägen upp mot stugan var brant och isig.                               


Våren


image166


"Att köra skoter är ett dyrt nöje, bensinpriset är på tok för högt, därför ser man numera skoterfolket sittandes på renskinn, drickandes kaffe ur medhavd ståltermos, grilla korv samt berätta episoder om veckan som gått. Det är vår i Älvsbyn""Vorss ska vii schorra nu nagecht = Var ska vi köra nu någonstans?"

Våren i Älvsbyn: Sista veckan i januari börjar man märka att solen börjar orka komma upp mer och mer, men det är först i mitten på mars den börjar värma så pass att vi kan börja kalla det för våren.

Då är den långa mörka kalla vintern ett minne blott, och fler och fler börjar att ta del av dom ljusa vackra soliga dagarna med skidåkning eller en tur på skotern, det börjar droppa från taken och fåglarna börjar att åter sjunga och leta sig fram till fågelborden som finns vid många fönster

Sommaren

image167

"Det liksom exploderar i mitten på juni allt blir grönt och fåglarna börjar åter sjunga"


                                            

                           
                                                                                                 
Sommaren :
Ofta är Älvsbyn varmast i landet under sommaren, förvisso får man höra att byn även är kallast i landet, ja kanske i Europa under vintern, men då sommaren väl kommer, vilket den brukar göra  veckan kring midsommar, så kommer den tropiska hettan och all grönska sätter fart.

Bild1
= Älvsby en varm sommardag 1960  Bild 2= En natt utanför Älvsbyn med midnattssolens sken.

Det är nästan som en färg explosion som inträffar, björkblad som blir gröna, växter som blommor, fåglar som sjunger, gräsmattor som klipps, ute grillar som har flintastekar på sina galler, baden- baden stolar där bleka ortsbor börjar pressa i  solen, ingen vill gå och sova alla vill vara vakna och ta del av att den intensiva sommaren som nu äntligen  är här. Överallt kan man se husvagnar som städas, bilar som tvättas, mopeder som trimmas och poatis land som rensas.

Allt är ett skådespel till mitten på Augusti då skiftet återigen startar på bröd och hus fabriken, väckarklockor som åter skall ställas och barn som ska skjutsas till skolor samt senare på diverse aktiviteter, då  detta sker är sommaren över för denna gång.

Hösten
        

image168

"Om 3 minuter skulle ett Messersmith flygplan ligga i papperskorgen, ute låg höstmörkret"

Höst: 
Om du inte är intresserad av jakt och fiske samt tycker att bärplockning bara är ett jobb för pensionärer så kan hösten i Älvsbyn uppfattas jobbig.

Alternativet för dig är då kanske att gå med i en av ortens idrottsklubbar, men är du som jag ingen bollbegåvning a la Zlatan eller kanske inte ens heller a la John Pohlman så kan det vara tufft,

Men det som då kan vara den stora räddningen från höst mörkrets hårda grepp är att besöka korpens aktiviteter, som har ngt för alla, eller ortens fina badhus, med tidgare Sveriges lägsta entre det var nämligen gratis,
 
Andra alternativ för den sysslolösa Älvsbybon är att besöka någon av ortens fina kyrkor som för det mesta har något fint att presentera. På bilden håller Bloggmaster på att försöka bygga ett flygplan, 3 minuter efter att bilden är tagen ligger detta sk flygplan i papperskorgen som inte syns på bild


                    

Bild 1 Jakten hade nyss startat och hunden hade redan sprungit bort.
Bild 2. Sommaren kändes långt borta i den kalla höst natten.

Sweet dreams were ever you are, hugs from Bloggmaster


image182
                                                                                                                                                
Nattmusik då den är som bäst

Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of ÄLVSBYN

Sommarmoln.Se: -Vad vill du visa med denna lista ?
Bloggmaster : Har idag bott 1 år här nere i Västerås och vill visa alla mina besökare på min blogg "my old Älvsbyn"

Sommarmoln.Se: -Det är bara platser samt saker du nämnt på listan, inga personer, samt namn, varför?
Bloggmaster:  Alla mina vänner samt personer i Älvsbyn är kvalificerade för listan så  därför valde jag att inte nämna någon, men ingen nämnd, ingen glömd. Jag saknar er alla!

Sommarmoln.Se - Vad kommer att hända härnäst på bloggen efter "Listan"
Bloggmaster: Med listan så tar jag tack och farväl med mitt bloggande, listan är min avskedsföreställning i bloggvärlden, tanken från första början var att "Sommarmoln" enbart skulle  synas en sommar.

LISTAN - Top 5 of Älvsbyn

  Nr 1.
Storforsen


Storforsen,är belägen ca 38 km nordväst om Älvsbyn. Med dess genomsnittliga vattenflöde på 250 m3/sek och fallhöjden 60 m, utgör den en av de största forsarna i Europa. Som ett mindre biflöde till Piteälven är den sammanlagda sträckan på hela forsen, från start till slut, 5 km och den totala fallsträckan 82 m. Omkring midsommar är vattennivån som högst och uppnår ett vatteflöde på ca 870 m3/sek.

image153

Storforsens dag i mitten på 70-talet

image154

Forsens dova ljud och den fuktiga luften en underbar kombination, 870 000 liter vatten passerar här / sekund!!!

   

Överallt kan du finna plats för rekreation, tankar om naturens mäktiga krafter och en stilla plats där du kan ta dig ett dopp i det kristall klara vattnet. Ta med en väska med en filt, bok ,handduk, termos kaffe och bullar och åk upp till Storforsen och njut och låt dig imponeras över naturens krafter.

Då du ligger på den varma stenhällen och hör forsen är all stress borta, så här har det låtit i 1000 tals år, vatten som med full kraft har passerat och gett liv.

Pic 4 Jag har ALLTID älskat vatten, Storforsen är nr 1 då det gäller vatten, här tar jag mig en sockerdricka i början på 70-talet som då servades ur glasflaska, min syster ska sova och min mamma säger till mig att jag inte får gå för nära forsen då vi kommer fram dit. Det är sommar, det är veckan före midsommar och ute på stenhällarna är det tuusentals människor som alla firar Storforsens dag.

Pic 5 Då vi senare kom hem från Storforsen började det regna, min mamma stekte köttbullar som hon hade rullat själv ( som man gjorde på den tiden) och pappa hade hämtat potatis från källaren i vårt Älvsbyhus, det var en trappa ned till källaren där potatis, sylt och även i bland svagdricka förvarades. Ute regnade det, mer vatten föll och jag insåg att dånet från forsen skulle bli ännu större nästa gång. Jag öppnade dörren för att föreviga detta sommar regn, mamma ropade från köttbulls oset i köket att jag inte skulle springa ut och bli blöt, maten var snart färdig.

image158

Det bästa äventyrsbadet finns i Storforsen, ett naturligt sådant, här hoppar bloggmaster från 12 meter.
Ett mandoms prov för alla pojkar i Älvsby kommun. Men det finns många andra ställen man oxå kan bada på.
Även i andra länder sysslar man med denna adrenalin sport

Bloggmaster kommenterar

Storforsen
är ett underbart ställe, det är lika fantastiskt varje gång man kommer dit, Som barn cyklade vi ofta upp till Storforsen från Vidsel där jag bodde då, vi hoppade från klipporna, allt i hopp om att imponera på turisterna och flickorna som fanns där.

Storforsen är ett ställe man aldrig kan tröttna på, att se naturens krafter på nära håll är alltid lika fantastiskt, ordentliga spångar finns inom hela området så att man med lätthet kan nå forsen, och vill man göra upp en eld
och grilla en korv finns många fina eldstäder med bänkar utplacerade inom området  

Storforsen besöks varje år av ca 150 000 personer och är därmed en av Sveriges mest besökta platser. Varje år arrangeras Storforsens dag och Skogskulturdagar. Dessutom är det ofta speciella arrangemang vid Storforsenområdet.

Storforsen bjuder alltid på: sol vind och vatten


image233

Då jag kom hem upptäckte jag att mjölken var slut, och snart skulle konsum stänga, kl var 17.40
                                                                      
 

Bloggmaster tycker till.

image141

PITEÅ-TIDNINGEN den 30/10 2007

Piteå-tidningen frågar

Del 1 / Nöjen


Havsbadet satsar 60 miljoner

"Pite havsbads storsatsning fortsätter. Bland annat satsas 28 miljoner på Norrlands största aktivitetshus med lekland, bowling, golf med mera. Vad tycker du om detta? Inlägget kan komma att publiceras i PT."

image142
 
Ska Piteå-havsbad satsa?

Spelar ingen roll jag ska inte dit endå, sen tycker jag Piteå luktar ILLA!!
(Gun-Britt) 2007-10-30 12:05

Dom ska inte kombiner sprit med bad!
(Leffe) 2007-10-30 12.12

PITEÅ eller Piteeee som vi säg är världens bästa stad, vi brukar säga " det kan vi göra sjääälva nere vid Piteee Älvaaa" o nu kan vi göra det snart nere vi havsbadde där Fogery spelade för najt år seddan.
(Piteå hockey regerar i norrbotten) 2007-10-31 12:19

Kul!Jag tycker det är vansinnigt kul när någon vågar satsa på det här sättet. Enda nackdelen är väl att turisterna mer och mer stannar på badet och aldrig kommer in till stan över huvud taget... Handlar inte, äter inte, roar sig inte annat än på havsbadet.
(Marie) 2007-10-30 12:36

Det finns väl bättre saker att satsa pengarna på? Det är så onödigt med "Aktivitetshus". Och vilken form av "aktiviteter sysslar man där med egentligen kan man fundera oppa på
(Robban) 2007-10-30 09:18

BRA!

Ja bra satsat! Havsbadet är tillsammans med Ishotellet, Storforsen samt IKEA i Haparanda dom 4 norrbottniska Ässen i den norrbottniska "turist kortleken". Att inte satsa är att stagnera, genom att satsa bibehåller man det stora värdet som Piteå havsbad är som varu namn. Hälsn Sommarmoln 2007-10-30 08:38

About Piteå klick here

DEL 2 / Skolan

image143
En harmonisk skola,denna bild är  ej Strömbacka skolan

IG i kärnämnena / Piteå-tidningen frågar...PT den 5/11-2007


"73 elever i Piteå kommun fick ifjol icke godkänt i något eller några av kärnämnena svenska, matematik eller engelska. Vad tänker du om det? Inlägget kan komma att publiceras i PT."
 

Kommentar

kan bara säja att det är på tok för svårt få mer än ett G idag... ska ,man ha mer då är det till att fjäska...IG delas tyvärr ut alldeles för lätt det är inte frånvaron som ska betygsättas utan kunskapen , å tyvärr funkar inte alltid det...
(Petter) 2007-11-05 13:57

Vi hovva världens bästa skola i Piteee, o i Sverige över huvud taget, bra om ungarna fär lära sig läsa o skriva så väntar seddan  skift jobbe oppa Assi, Polar eller husföretaget, o snart jär e en vatten fabrik nere vid bojn, en så kallad Loka industri, passar bra att han jär nere vid järnvägsstation på bojn he he
(Leffe) 2007-11-05 14.01

Att en elev får underkänt i svenska i nian/gymnasiet behver inte innebära att den personen inte kan läsa/skriva. Det kan vara så att eleven visar brister i respekt/ har låg närvaro så att lärarna helt enkelt inte kan ge eleven annat betyg för detta vore än mer illavarslande. Idag uppmärksammas att många privata skolor ger höga betyg till elever som knappt deltagit i undervisningen. DETTA är mer illavarslande än att skolorna i Pite kommun kämpar för att minska frånvaron hos alla ungdomar med en jobbig tillvaro.
(Anita) 2007-11-05 12:55

Nivån är för HÖG!

Har själv gått skola på Strömbacka skolan i Piteå, vilket var 3 bortkastade år. Lärarna lägger all fokus på dom duktiga och dom som verligen behöver hjälp hamnar utanför. Steget från grundskola till gymnasie skola är mycket mycket stort. Nivån på ämnen som tex Matematik, Engelska, Tyska är så hög så att många elever är chanslösa att hänga med vilket jag oxå var då jag gick där. lärarnas uppgift är att LÄRA UT, inte att vara eller ge sken av att vara så otroligt pretto, vilket lärarkåren på gymnasieskolan i Piteå tyvärr är. Mvh Sommarmoln 2007-11-05 12:47

Jullov på gymnasiet


Del 3 / Bensinpriset and about The Cars

image144


Piteå- tidningen frågar 6/11-2007
Bensinen alltid dyr i inlandet

"Bensinpriset har nu passerat 12-kronorsstrecket och bilister i inlandet kan inte dra nytta av det lägre diesel- och bensinpris kustborna ofta kan. "Väldigt orättvist tycker många inlandsbor". Vad tycker du?"

Det är åt h-vete att Stokkholmarna inte blir drabbad av detta, för det första har dom billig öl vi pubbarna sen så kan dom ta tunnelbanan vart än dom ska, vi som får lida för detta är ju vi som bor här uppe, där personalen på buss företagen är hemma o ser oppa tv då klockan jär 17.30.
(Arg) 2007-11-06 09.21

För mig hovva det ingen betydelse jag tankar endå alltid för 100 kronor så i hovva int märkt na. Och så här gör sonen mein en Leif för o få pengarna att reck till nalta mera ( Leffes trick klick henna )
(Martin) 2007-11-06 09.24
 

Leder även till något bra

Skulle det vara möjligt skulle många även köra in med sin bil i varuhuset då dom handlade. Höjd bensinpris kanske leder till ett mera sundare levnadssätt, kanske att vi tom börjar våga promenera, cykla samt samåka, allt för miljön samt den egna hälsans bästa Mvh Sommarmoln
2007-11-06 09:27

 

Bloggmaster mommenterar: Ja där har vi gått igenom Nöjeslivet, Skolan samt det höga bensinpriset, Sommarmoln.Se återkommer med mer dagsaktuella ämnen inom kort.

Till dess ha det bra!

Eller se en annan nyhetsuppläsare till dessEn dramatisk morgon i november.

image139

Fladdermössen och pumporna hade bestämt sig för att åka vidare men kom aldrig ut genom det stängda fönstret.

Ett spöke och hans kompis kom till undsättning för att hjälpa dom att öppna veranda dörren.

Grodan och glas-björnen flydde i panik och av någon anledning hade grodan tagit med mitt Nautilus kort i flykten.


image140

Dagens radio hits

Glassen var slut, bad säsongen var över

image138

Jag hade alltid gillat Lule Hokky


image136

Det var inte den 4/11 som E-Type skulle spela på folkparken utan tydligen den 11/4 jag vände hemåt.

image137

Alla hade lämnat orten och flyttat till den stora staden, Tingshuset hade man därför gjort om till Pensionat

God Morgon

image132

Från och med idag ska jag motionera, äta nyttigt, se på nyheter, läsa bra böcker, bli ekonomisk, sluta med godis, ringa till vänner och släktingar jag inte pratat med på länge, fylla på luft i cykel däcken samt ge plats till en gammal dam på bussen ( om jag kommer att åka buss)  så det är dags att stiga upp NU
Godmorgon! Jag önskar er alla en trevlig dag!

Västerås nytt (Bra nyhet)

image130

Från den 5 november blir det möjligt för privatpersoner i Västerås att handla livsmedel på nätet. Det är butiken Coop Extra på Pilgatan i Västerås som blir testbutik i landet för Coops nya satsning på e-handel.

Beställningarna ska göras senast klockan 23 och sedan kan de hämtas mellan klockan 12 och 20 dagen efter.

Sommarmoln kommenterar: Superbra!!! enda problem som jag ser det är lösgodiset, så dom inte gör fel blandning i påsen, men annars så är det bara toppen , nu kan jag börja mitt nya liv och träna mer på nautilus, sköta mitt hem, samt se mer på bra filmer på tvn i stället för att kasta bort mindyrbara tid på att okoncentrerat irra omkring på supermarket funderandes på vad jag ska köpa.

Betyg 1-5 = 5 / för detta slipper man  "klickahär"

Västerås nytt (Dålig nyhet)

image131

Tuchpennan tog slut ( dog) då jag skulle skriva lite grafitiss i tunneln (nära badet ni vet) att "Lule hokky är dom bästa ingen protestt"

Betyg 1-5 = 2 ( för jag hann skriva litte grafittis i alla fal)

Coop Extra erbjudanden V 44

image128

"Time for music" S, M, L, XL Price 149 Kr./ (då du handlar för 300 kr)

image129

"Sommarmoln"  S,M,L,XL Price 149kr ( då du handlar för 850 kr / ej läsk o godis)

RSS 2.0