Kommentar från dagboken




image239

Hittade i mina lådor en dagbok från 1992 där jag hade gjort en LISTA över saker som jag skulle/borde göra. OK! man ska A L D R I G visa andra vad man skrivit i sin personal book men aj då nu råkade jag visst göra det.. Så håll till godo.. See my secrets!!!!

Bloggmasters LISTA  1992-11-22


November 1992 ( 15 years ago) dagbok (fet stil) /
samt kommentar från idag ( spinkig stil)


1 Spring minst 3 gånger i veckan, styrketräna 2ggr samt simma 2 ggr i veckan

- Har alltid gillat att träna, det började då jag var 7 år och pappa tog med mig på elljus spåret i Vidsel,  efter träningen drack vi varm choklad och nybakat bröd som mamma hade gjort

2 Sätt in pengar på ett konto, och köp något roligt eller RES

-Ja det går att spara ihop mycket pengar om man har ett mål, jag har bl a varit på tågluffs resa med mitt X samt en resa till Thailand/  Singapore även det med mitt X, genom att spara spara och spara..

 Sparad resa

3. Minska TV tittande , det finns andra saker att göra en lördags kväll mellan 21-22 än att sitta och se då JR är otrogen  samt att Sue Ellen är i fyllan ( Dallas u know), spela något roligt spel, bjud hem folk, gör en lista över roliga saker att göra ( jag gillade listor även på den tiden)

- Jag älskar Tv har alltig gjort och kommer alltid att göra, och TV explosionen sedan -92 har knappast minskats i antal kanaler etc utan snarare ökats otroligt MYCKET, bara en månad efter det att denna lista gjordes så monterade jag upp en parabol och hips vips hade jag inte bara 3 kanaler utan 100!!!! där dom visade ALLT! och nu har vi även något som jag inte pratade om 1992 dvs
 I N T E R N E T !! Jag ska minska på det hela , ja jag ska!!!!!

4. Gå på teater, konserter, bio och allt annat som ordnas i Älvsbyn.

-Ja det finns mycket sånt här i Västerås men det är DYRT mycket DYRT för dom vill inte ha vem som helst där, utan det är  " the club whith people whith a lot of money and cool glasses and over 55 years old" annat var det i Älvsbyn där  teatern nådde  ALLA även orts borna i Tväråselet, eller den kunde avnjutas i min gamla jympa hall i Vidsel för ca 60 kronor, det är kultur, se och lär V Ä S T E R Å S !!

5. Gå EJ på stan och leta efter saker att att handla, gör istället en lista ( igen) över vad som behöver köpas, gör INTE lördags shoppingen till en hobby utan UNDVIK det så mycket som möjligt.

-
Har alltid älskar stan och haft en för kärlek till " köp nu och betala SEN"  Länge leve Handelsbanken Finans!!

6. Få igång X i idrott exemp badminton, löpning simning etc

-X har bytts ut till Z ,JA det är på rätt väg då det gäller gång i alla fall!! i Fotboll är jag chans lös! Höll på att riva ut IKEA då vi testade med plast boll på deras Ikea Family avdelning.

7. Sov ej bort tiden

-Lördag sov till 10.30 , Söndag 11 har ALDRIG varit tröttare, mäste sova sova och sova ZzzZZZ även på dagen, vid kl 12 efter det att jag druckit oboy och ätit 5 peppar kakor och sett reprisen på " Cops" dom stenhårda amerikanska poliserna som alltid ALLTID får prejas o brotta ned tuffa stora knarklangare  efter det sover jag för att sedan gå tillbaka till min arbetsplats ca 7.1 meter därifrån.

8. Betala alla räkningar via persongiro blir billigare än gå på posten

-HA!! nu har vi I N T E R N E T

9. Besök Aktioner och gör FYND

-Times changes BÄSTA auktionen nu är http://www.blocket.se/ , sitta vid datorn och göra fynd eller sälja saker man inte behöver , kan det blir BÄTTRE.?? Svar ... NOOO it cant!!

  Såld på blocket av mig till en Älvsbybo..superbilligt!


10. Spela in bra filmer från Tvn och se dom då vi har tid

Nu 15 år senare har jag världens bästa machin  för detta, nänligen en inspelningabar DVD där jag spelar in på en 160 GB hårddisk, har du inte en sådan SPRING och köp!! och har du inte pengar så ordnar handelsbaken finans det hela åt dig !! its a wonderful world we are living in!!!! 

11. Skär ned på godis konsumtionen och sluta köp onödiga saker som burkar och torkade växter.

Ja det var ju en mysko punkt .. fattar ingenting numera...

12. Läs bra böcker som säger dig någonting.

Den bästa boken är inte skriven, jag tror att bloggandet kommer att vara en stor KULTUR skatt i framtiden, man får se hur man tänkte, tyckte, hur man levde o mycket annat. TÄNK om det fanns bloggar från 1966 det år jag är född i, otroligt, vad jag skulle LÄSA DOM!! Nu får man bara läsa PC JERCILD -dödens väntrum eller Erik Strandwall - En man i svart kappa bägge från 1966  .. lattjo ?? NÄÄÄÄÄ!

13. Bokför saker och ting som tex bilkostnaden, tipset mm

okey - - - - - - - - - - - - - = -59 845. 65 kr .. oj är det så dyrt med min bil!! kanske skulle köpa en skoter oxå!!

14. Spara räkningar och kvitton

- Jag dör av upphetsning!

15. Gör någonting skoj varje helg, som pimpla, plocka bär , eller bada i en sjö

JA jag TROR att det är VIKTIGT att man gör något roligt även på en blå kall november onsdags kväll, om inte annat kan man gå ut och tända en marshall , göra en snö ängel där ingen ser att man gör den... Nej skämt och sido det FINNS massor att göra , besök kyrkan och lyssna på något vackert kring jul, eller besök en gammal tant och ät peppar kakor och drick kaffe och hör hennes historia JA det är INTRESSANT mycket  givande!!

  Jag o brorsan plockar bär, jag dricker saft och 3 timmar senare så ska jag inkassera 637 kr

16. Vistas mer i naturen och sluta stressa


 så kul i naturen JIPPIE äntligen få frysa o se snö o gå med blöta kläder nu då sommaren är här

17. Ring och skriv till vänner och bekanta

Så ofta jag tänker det, så SÄLLAN jag gör det !! Sitter i telefonen hela dagen i mitt jobb , hade jag haft ett annat jobb så lovar jag att jag skulle RINGA till dig!!! 

18. PLANERA mera som matlista för veckan, tränings lista och på så vis bli mer effektiv.

Otroligt vad effektiv jag blir av listor! JA det ska jag verkligen börja med igen!!

19. Strunta i vad andra tycker och tänker.

Otroligt !!vad mycket jag har tänkt på vad andra tänker om mig, speciellt  i S K O L A N.., jag tror att jag var som han i " Bonde söker fru" som piper mycket då han pratar och är blyg, eller så tror jag att jag var som han i IDOL som alla vill ska åka ut men som ändå står kvar  där på något konstigt sätt. jag säger bara till er 2 .. GO GO GO och vinn hela skiten!!  Visa att även om man " ligger under med 0-8 " så kan man VINNA!!!!!

20. Res och upplev mera, behöver inte vara utomlands det kan vara att tälta eller åka till Pajala tex.

Pajala kära underbara Pajala, tornedals hus, tystnaden, stjärn klara nätter, norrsken, en ensam traktor i fjärran, en hund skäller , matvaru buss som kommer , ÄVENTYRET min vän är inte i en katalog i ett annat land, the adventure är i PAJALA!!!

Pajala

21 Fotografera mera, gör en lista på intressanta platser och fota alla vänner, det som är verklighet idag är historia i morgon.

Idag om någonsin kan vi FOTA för vi har ALLA digital cameras!!!  Foton jag skulle vilja ha tagit är bla BIOn i Vidsel!! , eller då Lule raggarna kom till Renkronan ( hotellet i Vidsel) en lördags eftermiddag i Oktober 1977, eller då Lumpa körde ned med en Casal av misstag vid badplatsen i Vidsel, eller sötaste tjejen i klassen i Åk 4 Lena Bengtsson... nej foto listan är lååååång på alla foton man skulle ha tagit


22.Ha städat och snyggt, alla papper på plats.

-WOWWWW

23. Ha ordning på alla gamla kort och negativ.

-WOWWWWWWWWW (2)

24. Ät ordentligt ( nyttigt) även frukost.

Ja jag vet det blev OBOY till frukost , och godis på vägen hem, och flera glas julmust idag ,men i morrn då lovar jag!!!

 healthy food

25. Håll löften

ja jag lovar att jag ska äta nyttigare promise!
 
26 Prioritera

Jag gillar att göra roliga saker, jag pririterar bort allt trist .. blää för att dammsuga och vattna blommor

27 Lär känna nytt folk.

Sa hej till grannen i dag då jag gick ut med soporna, hon var på väg ned till tvättstugan, hon hade tshirt och ganska

28. Jämför priser

- Otroligt vad det skiljer i pengar  med försäkringar, Bredband, telefoni, och mat..JÄMFÖR!!!
Eller om du ska köpa möbler eller vad som helst!!!


29. Laga mer mat själv i stället för att köpa färdig lagat

-tar aldrig listan slut orkar inte skriva mera....

30. Ställ upp i tävlingar, speciellt på hemmaplan.

   Älvsby- runt stafetten 

-Image

31. Spring 1/2 mara på personbästa

-AJ AJ hälsena!!

32. Gå ned till 85 kilo

  Bloggmaster 1991, Zell Am Zee, Österrikes svar på Storberget, Vidsel

-OH Shit! No comments !! SOV DAGS!!!

Kommentarer
Postat av: Maria

Så fick jag mig ett gott skratt igen!! Jag håller med dig - vilken lååång lista. Du är verkligen listornas man, undrar vad det står för? Struktur, vilja, ambition, tänkare... Jag gillar också listor.
Nu ringde Karlsson och bjöd på kvällsfika, dom hade bakat. Det är -19 grader ute och i Kanis går snökanonerna för fullt. Kanis öppnar på lördag. Kommer du snart hit?? Datum? Kramar fr M o A

2007-11-28 @ 18:20:50
Postat av: Bloggmaster/ Ola

Hej M o A!!

Ja jag har ALLTID gillat ( älskat ) listor:)

Något som jag kan rekommendera är bl a packlistor super bra då man ska ut och resa då vet man vad man ska ha med sig, och vad som var onödigt att ha med sig vid tex förra resan, och nu för tiden är det så enkelt att spara alla listor på datorn så att man inte tappar bort dom i någon pärm eller låda eller så.

Låter härligt med snö och kyla, här nere i Vås är det flera plus grader och regn, fast i förrgår var det -8, det kändes som -47 grader kallllllt, har aldrig frusit mera någonsin, det var typ 12 cm tjockt islager på bil rutan som man nästan var tvungen att hyvla bort.

Nu ska jag gå upp och äta frukost, slog nytt års bästa idag med att stiga upp kl 07.30 rekord tidigt!! Det känns som att kl är 03.22 på natten .. Är trött ZzzZZZZ
Vi höres !!

Kram från Ola

2007-11-30 @ 08:04:10

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0