Sträckor jag minns.....

image352

Del 1:  Storgatan övergången

Då klockan närmade sig 12 och lunchen närmade sig på fd jobbet så kunde jag  nästan känna smaken av pizza med automatik redan en halvimme innan.. Varje dag sa jag "aldrig mer".. men dagen efter var jag där igen tillsammans med några av mina kolleger.. på en av dom lokala pizzeriorna i byns centrum.

Efter lunchen kunde jag gå förbi fiket som var på andra sidan gatan och köpa en choklad boll eller 2.. Sen väntade ett par timmar på jobbet innan dagen skulle förvandlas till kväll.

Jag brukade trösta mig med " jag cyklar i alla fall till jobbet",  men det var bara en tripp som tog 7 minuter .

Från mitt fönster på jobbet kunde jag se en tant gå med matkassor, då jag såg det så påminndes jag att jag skulle köpa köttfärs på vägen hem, i morrn skulle jag börja mitt nya liv...

I morgon....

---------------------------------------------------------------------------------------------------------


(....Ja i morrn är förresten Melodifestivalen ... och jag säger bara dont miss it.. dont miss it.. och för er som redan har missat det så har ni här chansen att se samtliga vinnare från starten 1956, tryck på länken , slå på högtalarna, ladda med chips häll upp ett kallt glas med oboy och blunda och njut!!!!)

Vinnare från melodifestvelen del 1, 1956-1979  tryck, lyssna och njut HÄR
Och Vinnarna från melodifestvelen mellan åren 1980 -2007 kommer HÄR

Och här kommer listornas lista: ; Melodifestvalen 1956-2007 ( enligt mitt tycke)

1. Marie Myryam / Frankrike - L Oiseau Et L Enfant 1977
2. Jonny Logan / Irland- Whats another year 1980
3. Dana International / Israel -Diva 1998
4. Abba/ Sverige - Waterloo 1974
5 .Brotherhood of man /  England - Save your kisses for me 1976
6. France Gall / Luxemburg -  Poupee de cire, Poupee  de son 1965
7. Sertab/Turkiet -Everything that i can 2003
8. Sandie Shaw/ England -Puppet on a string 1967
9. Andre Claveau / Frankrike - Dors, Mon Amour 1958
10. Charlotta Nilsson / Sverige - Take me to your heaven 1999

Och dom största flopparna som har vunnit är...

1. Lordi / Finland -Hard rock hallelujah 2006
2. Tanel Padar, David Benton & 2XL / Estland -Everybody 2001

Klicka på artist namnet för att få höra och se artisten igen!-----------------------------------------------------------------------------------------------------

GRATTIS!!!!!


Ett stort grattis till syrran som fyller 9 år idag! samt till hennes barn the Twins som har kommit in på dansskolan till hösten.. Och ett stort grattis till Twins brother "W" för att nu kommer du att få ha tvn, datorn och hela huset för dig själv för nu kommer dina syrror att träna stenhårt.. jag säger bara Lets dance!!

Ett grattis även till brorsans dotter "P" som har fyllt 19 år!! - tiden går.. GRATTIS till er alla och kram från mig, Kungen och Viktoria
image353
"-Kom igen Sommarmoln har du plåtat oss nu?"

Upp o hoppa!!!

image348
JAAAAAAAAAAA Vi Vannnn!!!

....Att Upp och hoppa skulle gå till final i Melodifestivalen, dessutom på Patrik "alla mina låtar låter likadant fast dom är stora hits för det Svenska folket" Isaksson bekostnad, är nog en skräll i storleksordningen att jag skulle vinna en tennis match mot Anders Jonsson, dvs det ska inte gå..

...Men lika glad, överlycklig som jag skulle vara att vinna en sådan match, lika glad och lycklig är "Upp och hoppa gänget " och även jag..

Då kameran zoomade in "upp och hoppa gänget " på ena sidan och Patrik Isaksson på andra och då LUUK skulle berätta för det Svenska folket vem av dom 2 som hade gått till Final  så sa jag högt  "Ställ dig upp Isaksson finalplatsen är din".. sen tänkte jag ( som tur var) att går " upp o hoppa till final" så ska jag springa i kalsonger 2 varv runt kvarteret där jag bor.. som tur var så tänkte jag bara det ... jag var så nära .. så nära  så nära att även säga det högt.


image350
Bye bye melodifestvalen!! Du är överkryssad dvs du får åka hem Isaksson.. ja ja det är sant du gick inte vidare, vi vet att du är besviken att du inte kan eller vill förstå det men its  T R U E  ( SANT)  vi kan hjälpa dig att packa och sätta dig i bussen hem till radhuset i  Örkelljunga .

image349
Of course we go to the final in Stockholm!!
BWO är störst, Alexander Bards artististika personlighet krossar mainstream pop-sverige sönder och samman..
på 70 talet så hade vi ABBA nu drygt 25 år senare så härskar BWO, allt dom gör blir S U C C E!!


Men kvällens vinnare blev endå  Nour El-Refai ....

image351

....Som trots massiv kritik inte ändrade sin stil, vad är bra? , vad är dåligt?, måste allt vara
m a i n - s t r e a m..
Sen så var hon snyggast oxå..( av dom i TV alltså)... Upp o hoppa Nour!!! du är BÄST!!

Och dagens minus ger jag till Kristian Luuk ( även om du är min idol).. din stil bjuder tyvärr inte på några överraskningar längre, och dina skämt har vi hört förrut fast i andra versioner...skärpning ( du kan bättre)!!

Följ melodifestivalen på Sommarmoln.se

Min Lägenhet


image345
I går såg jag på fotboll på tV det vAr kuL, matcheN slUtaDe 0-0 deT vaR ArSenAl mot MilaN soM spelAde dOm visAdE deN på KanaL 6, dEt äR +4 gRader vArMt Ute, i KvÄll sKa jAg äTa chIps.oM dU viLL sE huR maN göR cHiPs KlicKa dÅ HÄR. HeJ dÅ!

Förklaring till lgh delarna

KB=Köksbord, SB= Skrivbord ( min arbetsplats), BTV=Byrå med tv, HB=Hallbyrå ( kanske för liten och opraktisk för att kallas för hallbyrå, den är låg och grön. Jag vill ha en ljus och hög hallbyrå, en IKEA Visdalen men den har dom slutat tillverka tyvärr), BK=badkar (badar minst 3 gånger i veckan,UNDERBART! ), BH= bokhylla (kanske Sveriges fulaste, inköpt på Västerås svar på Återbruket), B= stor praktisk IKEA byrå ur Magiker serien,den är bra! C= tävlingscykel , Nishiki Finnisher, (köpte den i fjol för 9000 kronor men cyklade bara 5 gånger, den sista gången med Västerås CK, då höll jag på att dö av utmattning och tappade gnistan för cykling, men snart börjar den nya säsongen jipppiee), S= Soffa ( samma som mamma o pappa köpte 1978, ojjj  30 år gammal), BO=bord ( samma årtal som soffan), TV= Tv panasonic ej platt tv tyvärr, inspelningsbar DVD (bästa som finns) dekoder med stadsnätets utbud  samt canal + utbudet ( cant live whitout it) och sist men inte minst bland TV delen surround system ( ger min tv ett liv, super!! ), UM= utemöbler, P(svårt att upptäcka P, men det är på BA (balkong delen) och P= pappersinsamling

Ciao ciaoo och trevlig helg på er alla och missa inte att lyssna ,eller se på Luleå Hockeys fortsatta öde i morgon Lördag, det kan bli Luleå mot Kieksiäisvaara ( by utanför Pajala) inom kort om det fortsätter så här..

Och till mina Tyska blogg tittare säger jag Auf Wiedersehn!

image347

Lyssna till Tornedalstango tryck på START, lyssna och njut!

Tourist informations from the south, part 1: Visit Stockholm

image340

Västerås is only 55 minutes by train from Stockholm, when you go there you have to visit the castle

Stockholm, alla talar om Stockholm, alla vill  dit, alla flyttar dit..
Jag har bott i Västerås drygt 1 år nu och jag brukar ta tåget, eller bussen  till Stockholm ca 1 gång i månaden, jag brukar inte ha någon speciell anledning att åka dit, utan jag åker dit mest av nyfikenhet.
 
Då jag bodde i Älvsby gjorde jag samma sak, samma resa fast då åkte jag från Älvsbyn till Luleå, även den gången av nyfikenhet att se vad staden har att visa.

Då jag går i Stockholm facineras jag av att så många säljer vykort för 1 kr styck...Att Dressman i denna stad är som "Galne Gunnar" dvs att det inte är fint nog att köpa billig mat eller i detta fall kunna få se ut som en juppie fast bara betala bråkdelen av priset.

image341
En liten hund , en kaffe Latte och en  blick mot modevaruhusets fönster

image342
Då jag lämnar staden håller dagen på att förvandlas till natt

Kramar och pussar !!! Jag älskar er alla - Alla hjärtans dag

image339

Min mamma och pappa som ej längre finns i livet ,saknar er!. Till mina guddöttrar Maja och Frida .. promenad promenad o hennes föräldrar Katarina ( obs skicka en guld nougat till Västerås snälla))och Jo (tand-trolls-jägaren) saknar er oxå!! och all god mat, fika samt mitt mysiga rum jag har hos er en trappa ned.Min super-puma M  med världens största tålamod och som alltid alltid alltid är glad och söt och som gillar allt som jag gillar som tex promenader. Anders o Maria och "gänget" ( vänta med badtunnan tills jag kommer upp nästa gång). Tomas o Linda (grattis Tomas du fyller år snart) ja jag ska träna på kort speciellt Bismarc. Gunnar Eriksson i Tväråselet som lärde mig lyssna på P1. Syster o bror med familj.Alla på Villagatan i Vidsel ( ja ursäkta att jag var med och byggde en majbrasa 1977 uppbyggt till 90% av gamla bildäck som vi hade fått från OK). Familjen Karlsson i Älvsbyn  (glöm inte löp träningen Rolf). Vidsels IK även om jag inte platsade på avbytarbänken, men fotboll på Skogsmon i Vidsel är  N O S T A L G I. Alla mina jobbar kompisar och fd jobbar kompisar tack för alla dramtiska kort spelar stunder med bjud visst bl a. Kapten Peter Fjällström på fd K4 Arvidsjaur ( tuffaste jag någonsin träffat). Stefan L för superb badminton sparring under många år .Alla släktingar och vänner. Mina grannar på Karlfeldtsgatan 13 i västerås för att ni inte spelar högt på stereon då jag går o lägger mig, det är som att jag bor i Pajala fast jag bor i Västerås det känns lugn o skönt, tack tack för det. Korpen i Älvsbyn för att ni har stått ut med mig på styrelse möten samt att jag har fått vara sektions ledare för badminton under många år.  Gunnar Fjällström NR1 bland lärarna. Super pumans granne Pontus som har världens näst finaste bad anläggning vid en sjö med vedeldad bastu ,(den finaste finns i Älvsby kommun).Pontus är f.ö med i min tävling som pågår till midsommar, jag önkar jag kunde säga lycka till åt dig, men jag vill hellre vinna men stort grattis till er nya babys.Alla ni som höll igång Storbergets slalombacke under dom magiska åren.Tornedalen, för att det är vackrast av allt. Hunden Anja för det fina julkortet du skickade till mig samt för att du inte har bitit mig ( inte än i alla fall), du borde få följa med till Älvsbyn och träffa Axa ni skulle ha mycket roligt tillsammans. Personalen på Nautilus i Västerås för att ni driver en gigantisk bra anläggning som har ALLT i fettförbrännings väg som löpband till simbassänger. Kurt och Fana, Kurt har f.ö inspirerat mig att fotografera se Kurts sida www.polarfoto.se. Alla på EFS i Älvsbyn, snart öppnar Lillstrand ..underbart!. Siw K (många har att lära av dig). Linnea och Ludwig med den nykomponerade regellistan (i kväll blir det party tror jag). Mats G för all data support. Pecka E i Gävle (säg till då du har sjösatt segelbåten) sen måste vi snart köra en träningshelg med Tennis, simning och besöka Västerås uteliv.  Babsan o Krille med barn ( long time no see) älskar eran palt och grillkvällar. Alla mina gamla X ( hoppas att ni har det bra fast ni inte får krama mig längre). Storforsen ( ok jag vet att man inte kan tácka en fors men jag gör det endå). David Karlsson för all superb data hjälp tidigare år. Aroseken i Västerås ( världens bästa hyresvärd 5+ ni är otroliga!! ).ÄTK (Älvsby Tennis Tennis klubb), mitt mål i livet är att någon gång få vinna ett game mot Älvsbyns tennis kung Anders Jonsson, ÄTK har f.ö en fantastiksk verksamhet där alla medlemmar är betydelsefulla och blir sedda. Min faster Erland o Greta som bor 300 m från mig ( jag har fått all include sen jag flyttade ned till Västerås med god mat och spännade hockematcher som jag och Erland ser på) .och till er ALLA som läser min blogg, fortsätt med det!

....Och till er som inte är med på denna text vill jag bara säga ..jag skrev ned detta väldigt fort så jag hann inte ta med allt och alla som tex mattanterna i Vidsels centralskola som alltid berömmde mig för att jag åt ordentligt( jag tror att jag fortfarande har rekordet med 11 djuptallrikar ärt-soppa taget den 23/2 1975, enl min dagbok)

Ok måste jobba nu , sorry chefen att jag tog en liten pause men jag älskar er oxå!


Och kom ihåg, mitt hjärta finns i era händer!!

Kram o Puss fr Ola

Underbart

image330
Hökåsen ett litet gulligt samhälle  5 km utanför Västerås City/ Sönd promenad i Feb

....Med folk som vågar låta hus vara ett hus, och som istället kan njuta av lördags morgnarna med kaffe och "ring så spelar vi" i stället för att byta hängrännor,  byta till nytt plåt tak, måla grunden, fixa under spikningen, måla huset samt prata i veckor månader och år  om dom ska ha pellets, fjärr eller behålla den gamla olje pannan.

En Februari promenad i Västerås, 6 km utanför stan.

image331
En grå mulen söndags förmiddag i februari 2008 kl 11.30

samma plats en solig julidag 1969 och på radion spelade Herb Albertimage333
Farbror Gunnars fd torp såg likadant ut som förr, och i bakgrunden kunde jag se vårat gamla torp


Skogen som fanns där då var dock tätare och kanske farligare


image336

Och Internet fanns inte så man skickade vykort, det var spännade att kunna få se på ett vykort var delar av släkten tillbringade sin semester.

Och nu  till någonting helt annat.....

ÄNTLIGEN!!!! 2008-02-10 Kl 20.00

Den långa mörka kalla vintern är över och våren är här, och med den så kommer .....
M E L O D I F E S T I V A L E N

Bäst igår var Susanne Tapper!! Kristian Luuk ( som vanligt super bra!!) samt Björn Gustavsson..
(Sämst var den otroligt tråkiga scen dekoren samt den livlösa publiken)

Och till sist lite nostalgi.....
image338

Gert Jonnys som 1971 var nära nära att få delta i melodifestivalen med sin låt " Sommaren som log mot oss"

5e Februari 2008, kl 14.43

image325
Stockholm, Insats 1 985 000 kr + hyra 6350 kr /månadimage326


                      Tornedalen ( all include)  85 000 kr

Last time i saw a elk...

.......i saw 2 maybe it was 3 or maybe it was something else i saw, and it was only 2.
(Jag visste inte om det var 2 eller 3 älgar som befann sig på den norrländska ängen nära sjön, men då jag klev ur bilen och närmade mig älgarna i smyg kunde jag se att dom var 3 till antalet.. det hela blev mycket dramatiskt ..Klicka HÄR
image324
2006-06-04

Sommarmoln.Se Ojjj du skriver helt plötsligt om älgar!!!!
-Ja det stämmer

Sommarmoln.se: Hur många älgar finns det egentligen i Sverige?
- Vi har mellan 300 000-400 000 älgar i Sverige, fast just nu sköts det väl en 10 -12 stycken i dom mörka skogarna

Sommarmoln.Se: Men det är väl inte jakt nu..hur många jagar älg egentligen?
-Det är ca 250 000 jägare i vårt land som jagar älg

Sommarmoln:se Vad tycker du allmänt om älgen?
.
-Otroligt imponerande djur, det är värt att åka upp till norr för att se denna gigantiska idisslande varelse,som kan liknas vid norrbottens svar på King Kong eller en kvarleva av Dinosariusen.

Jag tror att Sverige i stort har älgen mycket att tacka för den turist magnet som bara älgen i sig är, åk till Stockholm och gå en sväng upp mot gamla stan så kommer du att se Älgen i alla de olika varianter som älg tryck på T-Shirt, muggar, kuddar, kepsar mm.mm i alla dom dyra turist shoppar som finns där.

Det folk ser dock som något negativt med älgen är att den äter en hel del skogsplantor, men det är nog i alla fall inte mer än vad skoter trafikanerna kör sönder tror jag, sen kan Älgen ses som en fara för trafikanter jag ser den nog mer som ett trafik hinder likt ett fart-gupp eller något liknande, om inte älgen fanns så tror jag att folk skulle köra ihjäl sig i större utsträckning i norr där både fart kameror samt polisen lyser med sin frånvaro av förklariga skäl.

Forskningen säger att älgen orsakar ( om man kan kalla det så)ca 5000 trafik olyckor, denna nivå har legat ganska lika sedan 70-talet, men samtidigt så tror jag att inom kort så har galna hundar i södra Sverige a la Pitbull och Rotweilers kommit  upp i större siffror då det gäller "djur som orsakar människo- skador"

Skulle du själv vilja jaga älg?
Nej det verkar dötrist, jag tror att ingen egentligen gillar det så mycket att sitta där på en baden-baden stol i september en regnig lördag morgon, efter en grusväg som aldrig tar slut. Och tro att just där på denna lilla fläck skall en Älg passera mig som jag får skjuta. Jag tror älgjakt är som fotboll i en by, ingen som egentligen vill spela eller träna men alla gör det endå.
Men ingen regel utan undantag då det gäller älgar och jakt, Roffe med fam gör fantastiskt god älgsteks mat -Tackar!!!!

Next time i will talk about Tjäder, see u !

RSS 2.0