Finally : Painting clouds at the beachI whish you all a Merry Christmas and a happy new 2009.

Have a good life werever you are.

Bye bye


3 saker jag borde göra, eller borde ha gjort.......Då jag stänger av denna för kvällen ( för släcker heter det väl ändå inte) borde jag dra ut kontakten, och inte vrida ur en glödlampa för att på så vis bryta strömmen.Då jag fick denna musikant av min syrra så var dom 5 till antalet, i dag ett par år senare så finns det bara 1 kvar.
Man kan se på hans blick en form av besvikelse, en blick av sorg.

Jag borde ha tagit hand om dom andra bättre.Jag var på Ica- Maxi och vandrade i det stora shopping templet ...

Jag skulle inte ha varit snål, jag skulle ha tänkt mer på kvalitet än på pris.

Jag skulle ha tänkt på dom Svenska äppelodlarna....
Men jag valde Euroshopper... men samtidigt... Euro står väl för Europa.

Den Svenska Felixgurkan står på hyllan nedanför och nästan samtalar med den Svenska Bob burken och liksom förfasas över lågpris produkternas intåg.

Felix ketchupen och Slotts senapen nickar instämmande.

Spåret av finanskrisen suckar Arla kossan tungt.

Nej nej!! I love Europe svarar äppelmoset.Grattis Maja!!!Hipp hipp hurra till min Guddotter Maja som fyller 1 år idag.

Och som gudfar kan jag bara säga att jag har varit i den åldern oxå som man kan se på ovanstående bild,  fast det var för looong time ago, och då kunde t.o.m en dammsugare vara mycket intressant!

Många kramar och pussar från oss i Västerås.I somras då du var här var det sol o varmt, idag har vi snö och julstämmning.

3 gånger förr

1.Resa

Infödingarna hade hula-hula hattar och dom modemedvetna turisterna log då infödingarna kom ned på stranden och spelade på sina infödings instrument. Sedan öppnades coca-cola i glasflaskor lite här och där .

Då var det ett privelgium unnat ett par få att få ta del av världen och sen komma hem och berätta allt man hade sett och upplevt inför storögda grannar sittandes hemma och dricka kaffe.

Nu finns det ingen som är 25 år som inte har varit till Indien-Australien-Studerat i USA, och paddlat kanot i Vietnam...

BLÄÄ!2.Skräckfilmer

Jättegorillorna åt SJs järnvägsvagnar på samma sätt som då jag besökte Älvåkra grillen och åt ett skrovmål fast jag egentligen ville ha ett super-skrov-mål.

3. Telefonen

Det fanns en anledning till att det fanns en sladd till telefonen och den anledningen var att man skulle finnas och prata där telefonen fanns, nu finns inga sladdar längre utan överallt pratar man i sladdlösa telefoner, mobiltelefoner.

Snälla finanskris slå till hårt mot den låga mobiltaxan så att det kommer att kosta 150 kronor att skicka ett SMS och som lägst 25 kronor i minuten att prata i mobiltelefoni.

Så att vi kan få tillbaka det lugn som en gång fanns.

Så please! 25 kronor i minuten och det NU!!!!Förr: Det firades att Vidsel hade fått en ny staty på dess torg och alla lyssnade på dom tal som hölls.

Alla tittade mot den nya statyn förvisso en robot X-58dc, men dock inte på någon hysteriskt pipande telefon som pumpade ut små korta värdelösa SMS till tonerna av något hårdrockslåt.

Sen efter cermonin pratade alla med varandra och log.

Om 5 månader skulle en ny säsong på storberget starta.

Och detta år skulle det vara gigantiskt mycket snö, ca 3.5 meter eller något sånt.


Varför bloggar jag?
The Rolling Stones ( ej stulen bild av Stig)


Varför? Varför blogga? Vad fyller det för behov?

Dylika funderingar slog mig i skallen när jag var på väg hem från cooperativabutiken. Ty handlingen blev idag. Inte fredag som det brukar handla om. Varför bloggar jag?
För att göra min röst hörd! brukar vara ett svar. Också mitt.
Men ingen hör den ju! Eller nästan ingen. Två dussin - typ! invände jag mot mig själv.
Jag hör den!! hörde jag mig själv tänka. Och jag insåg att här har jag småbloggeriets springande knut: Man - eller i vart fall jag - bloggar för att höra mig själv. Och formulera tankar som bara jag hör. Och knappast alltid ens för egen del bryr mig om.
1958 -Tid för samtal

I ett gammalt samhälle där det inte fanns så mycket att höra, där folk var färre i fotogenlampans bleka sken och radio, tv, datorer, cd-spelare och mobiltelefoner lyste helt ouppfunna - då hördes faktiskt människan! Det man sa hördes eftersom det inte var så många andra som pratade. Med hördes menar jag inte här gillades eller ens accepterades utan just hördes. Det fanns ju ett akustiskt utrymme för alla. Minsta barn kunde höra sig själv höras och upplede sig då hörd - fast kanske ingen egentligen hörde på.

2008 - ej tid för samtalI informationsteknologiöverflödets tidevarv hör jag inte mig själv höras eftersom det är så mycket annat som hörs. Och så många andra som låter. Och så mycket annat som väsnas.
Därför bloggar man!! Inte för att höras utan för att höra sig själv. Och ta del av sina egna tankar. "

Denna ovanstående text ( ej musik samt bilder ) har jag knyckt   av Älvsbyprästen Stig Strömbergssons, blogg http://stigstrombergsson.blogg.se

Ja jag vet att det är fult att stjäla och att dessutom göra det av en pastor.... Men jag tyckte att det var så BRA!

Bra skrivet Stig! Du har dessutom en MYCKET BRA blogg, där du vågar säga vad du tycker och tänker, en bra motvikt till alla komersiella bloggar som till 99 % handlar om " kom o se hur underbart fint jag har det i mitt hem"

 Förlåt att jag tjuvlånade din text, men jag kan bara säga.. jag håller med det du har skrivit i " varför
bloggar jag"

Sen så avslutar jag detta inlägg med en låt tillägnad min brorsa som har tillbringat kvällen, natten och morgonen här hos oss i Västerås, det var looong loong time ago som vi senast vi träffades, men nu gjorde vi  äntligen det!

Och jag är glad, mycket glad över det!!!!

Den självklara låten jag spelar är Rolling Stones tillägnad min bror, med låten " Cant you hear me knocking" , som oxå har att göra  med temat " att höras " ( i bloggvärlden)

Och till er alla säger jag ..

Ha det bra werever you are!

RSS 2.0