Historiska platser del 1, Storberget Vidsel

image94
Foto: Kathrin

För 15 - 20 år sedan då jag fick höra att backen i Vidsel skulle stängas ville jag ta ett sista åk på denna legendariska plats

Liften hade stängt och det var en härlig vårdag då jag med löparskidornas hjälp samt ryggsäck på ryggen tog mig uppför backen.

Jag kunde känna historiens vingslag och minnas en tid som gått..

På den tiden ( 1975 och framåt)  var Storberget nästan som dåtidens ungdomsgård, ( då hade vi bara 2 kanaler på tv n där nygammalt med Bosse Larssons var veckans höjdpunkt ungefär som dåtidens idol fast i dragspel och fiol format, det fanns inga datorer som tog vår tid, och telefonerna hette inte Eriksson 810 I, utan alla hette Telia och hade en sladd som alltid slingrade sig då man pratade) det var hit till Storberget  vi alla barn åkte med Granlunds buss tisdagar samt torsdagar då klockan var 17.30,

Ibland (läs ofta) kunde det vara kallt nere på "byn"  som - 30 grader, men då pappa ringde upp o kollade temeperaturen uppe i backen så svarade gubbarna där att det bara var - 10 grader.
Backen låg så pass högt upp därav denna temperatur skillnad

Då man väntade på bussen stod dom andra pojkarna där oxå, helst skulle man ha Kästle RX skidor, Dynafit pjäxor, Look bidningar, samt riktiga slalom byxor some heter "Lisch" som Ingemar, Gustavo Thöni, Pierro Gross hade på TV, slalom glasögonen skulle hels heta Uvex antifog,

Då bussen kom skulle man lite nonchalant kasta in skidorna i bussens bagage utrymme, och ca 20 minuter senare var man framme vid storbergets parkering ( se D), 2 minuter senare var man på väg upp med liften mot toppen.

Många gånger var man för ivrig, att åka enda upp till toppen utan man klev av halvvägs vid "3 an" som det hette för att sedan åka så tufft och nonchalant nedför branten nära liften i hopp om att någon tjej från klassen skulle se en.

Nu många år senare då jag står vid "3 an" minns jag hur man med dödsförakt kastade sig nedför branten, ibland med mindre lyckat resultat.

Jag minns hur man hade slalom träningar på kvällen under bl a Alfons och Egons ledning , där backen var dränkt i el ljus, hur dom stora pojkarna som Hans, Anders, Jörgen, Ulf, Micke mfl forcerade portarna i hög fart samt tog varje port nära nära, då dom väl kom till branten plogade dom inte som jag och Kenneth gjorde utan dom bara ökade, jag funderade hur dom vågade, med sån fart att dom inte var rädda att köra in i liften , eller i ngt träd eller i tidtagarkuren ( se A) som jag och även Kenneth hade varit nära att träffa.

Dom körde dessutom i Ingemar Stenmark mössa medan jag och även som tur var många i min klass körde med hjälm. Jag hade dessutom hottat upp min hjälm med klistermärken från buster och fantomen klubben, allt i hopp om att imponera på tjejerna som Lena B , Marie Louise , Annica , Marianne och allt vad dom hette.

Efter att man hade åkte ett par åk ( läs 1.5 tim) så for man till värmmestugan ( se E) för att värma sina röda kinder samt i hopp om att få bort kyl ilningar från fingrar och tår,  på helgerna då även backen var öppen  så kunde man dessutom köpa varm korv o bröd, festis eller lite godis av någon tant ( säkert 40 år gammal) men  för det mesta hade man med sig en termos med  varm choklad som mamma hade skickat med mig samt smörgåsar med hembakat bröd, extrasaltat smör , fet ost  ( raket ost) inlindat i glad pack ,

Annars kunde man ofta gå in i liftkuren ( se B) för att värma sig, där såldes även dags och kvälls kort, årskort, samt även "ett åks kort", då man satt därinne o värmde sina fötter kunde man genom en glas ruta se liftbyglarna passera och hur folk åkte upp för backen med liftens hjälp.

Jag plogar  mig nedför backen en sista gång , sängongen är stängd sedan någon vecka tillbaka , en ny säsong kommer tyvärr inte att komma, ingen buss väntar  på mig denna gång utan jag får sätta skidorna på biltaket, och då jag lämnar parkeringen ser jag Storberget försvinna i backspegeln.

Storbergets era varade 1968-1991, tack vare eldsjälar som vid sidan om sitt jobb, gjorde det möjligt för bygdens barn samt vuxna att åka slalom, tack till er alla!

1970 hade Vidsel 876 invånare, idag 569.


Klicka HÄR för att se film från denna tid.

Heroes

Hero


The song

I, I will be king
And you, you will be queen
Though nothing will drive them away
We can beat them, just for one day
We can be Heroes, just for one day

And you, you can be mean
And I, I'll drink all the time
'Cause we're lovers, and that is a fact
Yes we're lovers, and that is that

Though nothing, will keep us together
We could steal time,
just for one day
We can be Heroes, for ever and ever
What d'you say?

I, I wish you could swim
Like the dolphins, like dolphins can swim
Though nothing,
nothing will keep us together
We can beat them, for ever and ever
Oh we can be Heroes,
just for one day

I, I will be king
And you, you will be queen
Though nothing will drive them away
We can be Heroes, just for one day
We can be us, just for one day

I, I can remember (I remember)
Standing, by the wall (by the wall)
And the guns shot above our heads
(over our heads)
And we kissed,
as though nothing could fall
(nothing could fall)
And the shame was on the other side
Oh we can beat them, for ever and ever
Then we could be Heroes,
just for one day

We can be Heroes
We can be Heroes
We can be Heroes
Just for one day
We can be Heroes

We're nothing, and nothing will help us
Maybe we're lying,
then you better not stay
But we could be safer,
just for one day

Oh-oh-oh-ohh, oh-oh-oh-ohh,
just for one day

image93
Heroes 1982  Through Norway by cykle


Things to do,(I do) part 2 - Take some photos


image91
                                                                                                            
Sommarmoln.se pratar om foto.

Foto varför just foto?

En bild säger mer än 1000 ord samt det som är verklighet idag är historia i morgon.

När skaffade du din första kamera?

Min första kamera fick jag då jag var 9 år , det var en Kodak Instamatic ( se inslag nedan).

Fotografering idag samt förr?

Fotografera idag har aldrig varit lättare och aldrig roligare samt bättre, det är helt fantastiskt med den nya digitala tekniken.

Resultatet ser man direkt  i kameran, eller på datorn eller varför inte i Tvn.

Tekniken idag är så otroligt användar vänlig så lätt att förstå, helt plötsligt så hade vi denna teknik, helt plötsligt så hade var och  varannan person en digital kamera i sin ägo, det gick så fort och den var så otroligt bra!

Förr skulle man ladda filmen i kameran, man skulle välja vilket ASA tal man skulle ha på filmen dvs ljuskänslighet, var det sommar var det 64 ASA som gällde och var det vinter i norr så skulle man köra på 400 ASA.

Sen så skulle  man skicka in filmen till något fotolabb och kvaliteten på bilderna kunde skifta väldigt mycket beroende till vilket labb man hade skickat samt vilken film man hade valt

Vilken är den bästa / sämsta bild du tagit?

Då det gäller foton så kan den sämsta bilden vara en av dom bättre inom ett par år eller så, inte kanske bra då det gäller fototekniskt men bra då det gäller att berätta en historia en tid som har passerat.

Dom tråkigaste bilderna som jag  vet är nog i alla fall djur och natur, en älg en tall en blomma eller vad det än kan vara har inte förändrat sig något sedan 70 talet, fast samtidigt så vet jag att många gillar dessa bilder.

Dom mest intressanta bilderna för mig  är nog bilderna som jag inte tog som tex, mer nostalgi bilder från 60- 70 talet, det skulle även kunna vara bilder från det mörka året 85-86 (lumpen, se bild nedan) , Interiör bilder från konsum butiken i Vidsel , den är nu nedlagd eller tex bilder från gymnasietiden i Piteå där jag sitter i ett klassrum och har tyska lektioner, samtidigt som jag vet att efter det så väntar dubbeltimme i matematik.
Dvs bilder som berör och är fyllda med en stämning som du nästan kan ta på.

(Bilden ovan  visar den kamera jag har idag och som jag har haft sedan ca 5 år tillbaka, Canon Ixus V3, 3.2 Pixlar)
Se mer info om digitalkameror  klicka HÄR

 
image92
     " När tiden står stilla och känseln i fötterna är borta 85-86"

Min första Kamera

image73

Kodak Instamatic tillverkades i 40 000 000 ( 40 millioner exemplar) , alla dessa millioner  fotoentusiaster
som hade införskaffat denna kamera hade en dröm, ett mål.. att ta good pictures!

På den tiden var man tvungen att skicka in "rullen" som det hette i en fotopåse till ett ställe som tex 
kunde heta "Apport foto" och ca 1 månad senare om du hade tur kunde du ha dina bilder 
liggandes i din brevlåda.

Om du hade otur så kunde dina bilder vara super ljusa det innebar mest troligt att du gjort ett
misstag då du stoppat in filmen i kameran eller  att du hade öppnat luckan för
tidigt då du tagit ur filmen.

Tum regel 1 med Kodak Instamatic var : Veva in filmen ordentligt innan du tar ur filmen.

Själv var jag 1 av dessa 40 000 000 ( 1 av 40 millioner) som hade denna kamera.

                                                              


            
                                            "Fotografera bilen Ola med din nya kamera"

Kameran hade allt men saknade tyvärr zoom samt vidvinkel. Följde med pappa till Piteå där vi såg denna bil,
 Med min nya kamera kunde jag föreviga detta ögonblick                                                                           
                                                                                  Fikapaus vid rastplatsen

 Vi hade just stannat söder om Härnösand för att fika, Mamma o pappa hade kylbag med smörgåsar o kall saft med oss, vax duken var lagd på bordet som fanns på rast platsen, det var sommar sol och Västerås väntade.
Pappa sa att i natt då ni sover är vi framme. och "Ola kan du inte fotografera nu med din nya kamera då vi är på semester" Efter vi hade fikat satte vi oss alla i den gula kadetten, i radion var det " Sommar, sommar" , på biltaket var resväskorna fastvirade, i baksätet var det nedbäddat så att vi  barn skulle kunna sova"Ola ta nu och fotografera din bror och syster nu då du fyller år"

Ett fotografi säger så mycket, nu drygt 30 år senare så kan jag se, jag kan minnas hur jag slet , med dom inplastade växterna som jag hade på min vägg. Fröken sa att alla luftbubblor skulle bort, och jag som hade mer luftbubblor än växter.
 
Sen så kan jag se jag kan minnas att den stora konsten på den tiden var att hänga upp pussel som man hade byggt, här i ett exemplariskt Pippi utförande.

Och tittar man ut genom fönstret så kan man se den soliga vårdagen med skidstadion i bakgrunden.

Tittar man i bildens nederkant kan man se min systers desperata försöka att  vara med på kortet.

Bloggmasterns kommentar:  Fel på sidbrytningen i detta inslag vet ej varför.

Things to do,(I do) part 1 - Badminton

image72
 
Hur länge har du spelat badminton?                              Badmintonfilm/klicka

Började spela badminton då jag var ca 13 år, jag bodde i Vidsel och där spelade alla grabbar fotboll, men genom att mitt intresse eller snarare sagt min talang för fotboll  inte var speciellt stort  så blev det badminton.

Anledningen till att det blev just badminton var att jag tränade skidor / längdåkning på den tiden och dagar då det var  för kallt ute att åka skidor så blev badminton en bra tränings ersättning.

Min badminton kompis var  för övrigt skid legenden Pecka som inte bara var en av norrbottens bästa skidåkare utan blev en hejare  i badminton oxå .

Fortsatte du med badminton senare?

Ja då jag började gymnasiet i Piteå -82  ( tror jag) så gick jag med i Piteå Badmintonklubb där jag spelade 2-3 gånger i veckan tillsammans med en klasskompis som heter Bosse.

Sen efter lumpen + många år senare så blev jag sektionsledare för badminton i Älvsbyn och då blev det mer badminton än någonsin för min del.

Dom flesta tränings (matcherna) i Älvsbyn spelade jag mot  Stefan som har en otrolig vinst statistik mot mig, jag har inte vunnit många ggr mot honom tyvärr och lär nog inte göra det heller.

Nu då jag bor i Västerås så har spelandet blivit vilande i drygt 1 år, saknar det otroligt mycket , men samtidigt så tycker jag att det är för dyrt att behöva betala 850 kr / termin för att kunna spela 1 timme i veckan.

Jag är van vid friheten i Älvsbyn att kunna spela ofta och det mot bra motstånd samt samt bada bastu efteråt.

Vad gör badminton till en bra aktivitet?


Badminton är en sport som passar alla, både gammal som ung, man som kvinna, det är ett fantastiskt roligt och effektivt sätt att träna på.

Bloggmaster berättat för Sportmolnet.se


Nöjesmoln.se kommenterar listan med bloggmaster.

Nöjesmoln.se sammanfattar nöjeslista


Listan är nu sammanställd och presenterad, vad ville du visa med den?

Ville påminna mig själv och andra om all BRA musik som finns/ och har funnits samt berätta att det finns en historia bakom allt.

Var det svårt att göra denna sammanställning?

Ja betydligt mer jobb ligger bakom denna lista än vad man tror, det har varit mycket " research", dvs försöka komma ihåg alla dessa artister som finns och har funnits, och framförallt vilka av dessa som har gett det största intrycket på mig och givetvis på många andra.

Sen steg 2 i det hela har varit att ge en personlig kommentar till varför jag har valt denna låt, steg 3 har varit att hitta låten och steg 4 har varit att bidra med en passande bild, så det är absolut inget hastverk bakom det hela.

Vilka reaktioner har du fått från "bloggvärlden"?


Tanken har aldrig varit att få reaktioner utan det har helt och hållet varit ett nöje från min sida att minnas en tid som gått och höra på artister som har betytt en hel del, men det jag har sett är att antal besökande har stigt  mycket  på min blogg- sida så det måste jag se som ett  bra betyg.

Vilken av dessa artister lyssnar du mest på just nu?

Just nu är det mest Steely Dan som gäller, varje kväll så brukar jag gå en slinga här i stan på ca 45 minuter och då lyssnar jag en hel del på denna grupp.

Har köpt en ny mobil telefon med kamera och musik funktion så den kommer väl till pass på dessa promenader

Vad är ditt kommande projekt med bloggen?

Kommande projekt kommer att vara mer samhällsdebatt, finns för lite med detta inom blogg världen sen så kommer jag  att försöka ha med mig kameran mer med mig dit jag går för att på så vis  berätta mer med ord och bild personliga reflektioner kring det som händer.

Men dessa bilder kommer inte att visa vilka gardiner, vilka burkar jag har hemma elller hur mitt nya inköp från Ikea ser ut, det lovar jag, utan det kommer vara mer "undercover"

Vad ska du göra nu?

Har just sett Derby vinna över Newcastle med 1-0 i den Engelska Premiere Leauge, för övrigt Derbys första seger i den högsta ligan sedan 2002.

Snart så blir det Godnatt kl är 23.40 och i morgon väntar en ny dag på jobbet + att jag ska se Svenska damerna vinna över Korea med minst 3 mål så att vi går vidare i VM

Sen så vill jag avslutningsvis tacka alla besökande på min sida och jag hoppas att ni fortsätter att titta in. och jag önskar er alla en trevlig höst, bara för att det är höst samt vinter så finns det ett hopp! Ha det bra!

Bloggmaster Ola Berättat för Nöjesmoln. Se 

image70

Listan presenteras

Västerås Info


Västerås har 2 hotell som är helt unika i sitt slag, kanske i hela världen oxå.

Ett av Västerås annorlunda hotell ståtar med endast en bädd. Det är Hotell Hackspett och det är också beläget på ett annorlunda ställe. Nämligen i Vasaparken i centrala Västerås - och där är hotellet placerat 13 meter upp bland trädkronorna i parkens ståtligaste ek. Som i en vagga hänger det i sina vajrar som var och en kan bära 1,5-6 ton. Inte en spik är inslagen i trädet.
   
 Det är konstnären Mikael Genberg som är skapare av hotellet. Det har mött mycket uppskattning och är välbesökt av gäster från hela Sverige.
   
 Säsong: 1 april-10 oktober. Två klasser: Bohéme - du har med egna lakan och egen mat. DeLuxe - inklusive lakan och halvpension.
    
Bokning: Västerås turistbyrå , tel. 021-10 38 30. E-post: info@vasterasturism.se

image66

När löven slår ut på eken blir omgivningen betydligt gemytligare än på denna vårbild.

Annorlunda hotell i Västerås - II

Det andra av Västerås annorlunda hotell har bara två bäddar. Det är Hotell Utter Inn och också det är på en plats där man inte väntar sig - nämligen ute i Västeråsfjärden, 301 meter norr om Amundsgrund.

På den 25 kvm stora flytbryggan finns möjlighet till sol och bad, kanske en stunds avkoppling med en god bok eller varför inte ta en rofylld färd med hotellets gummibåt till någon av de närbelägna, obebodda öarna.

image67

När natten faller på är det dags att klättra ner till sovrummet, ett omvänt akvarium, med panoramafönster i alla fyra väderstreck - tre meter under vattenytan.
 
Kanhända gammelgäddan simmar förbi! När dagen bräcker med solen glittrande på Mälaren är det dags att fara hemåt igen. Kanske ett morgondopp innan återfärden till fastlandet.
    
Det är konstnären Mikael Genberg som skapat hotellet. Det har mött mycket uppskattning och är välbesökt av gäster från hela Sverige.
    Säsong: 1 april-10 oktober. Två klasser: Bohéme - du har med egna lakan och egen mat. DeLuxe - Inklusive lakan och halvpension.

image68


AND HERE COMES THE WINNER ALL TIME !


Nöjesmoln.se proudly present the all time winner in music....

Nr 1

Spandau Ballet - Gold

Juryns motivering :  What a group....What a sound...!!!! Always loved them...Tony Hadley has a fantastic voice !!!
They opened the dooor to something new, something brilliant for something who never should die over a year and then be forgotten. All they did ,all they singed was always a big feeling of GOLD !!
Big congratulations Spandau Ballet!!!

Bloggmasters motivering: The best of the best!  Skivans titel säger allt- Gold!
Dom öppnade en väg för den eleganta brittiska musiken som sedan Grupper /artister som Roxy Music, Sade senare kunde vandra på, dom visade att man kunde bygga upp känslor stämmningar med musikens hjälp.
Otroligt samspelt band där ingenting lämas åt slumpen och där ALLA utgivna låtar fyllde en mening och var någonting nytt och någonting mycket vackert. 

image64

On the top

2 Electric Light Orchestra (ELO) - Living thing
3 Elvis Presley - Burning love
4 Steely Dan - Do it again
5 Roxy Music - Avalon
 6 Hurriganes - Tallahassee Lassie 
7 Sade - is it a crime?
8 Monica Zetterlund - En gång i Stockholm
9 Sparks - This town isnt big enough for both of us 
 10 10 cc-Goodmorning judge

Hederspriser: Style Council, Tina Turner, Frank Sinatra, Rah Band, The Tubes, Level 42, Alphaville,
Greg Kihn Band, Herb Albert samt New Order

Nöjesmoln.se proudly present NR 2Dom 10 största musikaliska insatserna är som följer.....

Nr 2

Electric Light Orchestra (ELO) - Living thing

Juryns bedömning: "Really the best music! No one will ever be able to compare. I always think that if Mozart and Beethoven got a chance to jam with them they'd love it! and it would be awesome! "
"What happened to such great music honestly everything today sucks compared to this stuff at the time. This music means so much more. The world is in a sad state we are in I wish it would stop and go back to this"

Bloggmasters bedömning: Redan vid mitt första möte med deras grupp såg jag deras storhet, dom hade helt sonika döpt det till " New world record" och det säger allt. Sen så  facineras jag av det magiska soundet, nästan som från ett rymdskepp, vilket f.ö många av deras omslag vittnar om.
ELO med sin front figur Jeff Lynne har gett ut 14 skivor vilka jag anser att "Face the music "(1975), "A new world record " (1976) samt dubbelalbumet "Out of the blue"  ( 1977)  vara dom allra bästa av det bästa!
Lyssna blunda och njut, grattis ELO !!!

image61

The living thing


 

Nöjesmoln.se presenterar nöjeslistan. NR 3


Dom 10 största musikaliska insatserna är som följer.....

Nr 3

Elvis Presley - Burning love

Jurynsmotivering : Best legend that ever lived by far will never be replaced...ever!! his music will out live everyone !!

Bloggmasters motivering: The king! Is singing!  Än idag städar jag med Elvis i högtalarna.

image59

Städar med Elvis  spelandes i vardagsrummet

Nöjesmoln.se presenterar nöjeslistan. NR 4


Dom 10 största musikaliska insatserna är som följer.....

Nr 4

Steely Dan - Do it again

Juryns motivering: This band is one of a kind, a magical cross-over mix. A totally original sound! This is a perfect example of great artistry. Everything they did had a great perspective and new light.
Their music is characterized by complex jazz-influenced structures and harmonies, literate but sometimes obscure or ambiguous lyrics filled with dark sarcasm, and their adroit musicianship and studio perfectionism.


Bloggmasters motivering: Råkade av en slump 1982  beställa skivan " Royal Scam", från skivkatalogen LP-fyndet.
Jag tyckte omslaget verkade spännade med en man som låg på en parkbänk omgiven av mörka, fientliga skyskrapor.  Hade hört en låt " Hey nineteen" av gruppen på radio och tyckte att det lät otroligt bra, senare då skivan anlände visade sig att samtliga låtar höll samma otroliga klass.

image58

Do it again ( palt )


Hösten har kommit till Västerås

image10

Badsäsongen är över för denna gång och glasskiosken vid hamnen har stängt

Nöjesmoln.se presenterar nöjeslistan. NR 5


Dom 10 största musikaliska insatserna är som följer.....

Nr 5

Roxy Music - Avalon

Juryns motivering : I call Bryan Ferry "The James Bond of Rock and Roll". Oh to be as cool as that guy!

Bloggmasters motivering: Bästa album, bästa omslag, suverän, tidlös musik lika bra nu, 25 år senare.

image2

Avalon / TorrivaraNöjesmoln.se presenterar nöjeslistan. NR 6


Dom 10 största musikaliska insatserna är som följer.....

Nr 6

Hurriganes - Tallahassee Lassie

Juryns motivering: Hurriganes Finlands största musikaliska exportsucce, slog igenom 1974.
Hurrignes var för övrigt sponsrat av den inhemska Jeans tillverkaren "Beaver Jeans" bara det var något nytt för sin tid.

Bloggmasters motivering: Bara en sån sak som att ha en trummis som sjunger samt en gittarist som röker inomhus är värt all respekt. Jag hade dom flesta skivorna av denna finska supergrupp som egentligen hade ett sound hämtat från den tornedalska myllan, det kunde lika gärna ha varit min morbror i Kieksiäisvaara som sjöng.

image7

Vy från min mormors ängar, nära Finland, nära supergruppen Hurriganes.

Nöjesmoln.se presenterar nöjeslistan. NR 7


Dom 10 största musikaliska insatserna är som följer.....

NR7

Sade - is it a crime?

Juryns motivering: Sade är en av världens vackraste kvinnor och hon har  en av soulvärldens vackraste röster. Sensuellt smekande, men i många lägen farligt nära att helt spricka. Det är just det som gör att orden känns så intensivt äkta och upplevda.


Bloggmasters motivering: My love is wider, wider then victoria lane, my love is taller, taller then the Empire state.
Släck ned belysning, tänd ett ljus, blunda och njut.  Var 16 år gammal och gick på gymnasiet i Piteå då hennes debut skiva " Diamond life" kom ut. Det var det bästa och framför allt  det vackraste som någonsin har gjorts.

image3

Victoria LaneNöjesmoln.se presenterar nöjeslistan. NR 8


Dom 10 största musikaliska insatserna är som följer.....

Nr 8

 Monica Zetterlund - En gång i Stockholm

Juryns motivering: Swedens most poular entertainer

Bloggmasterns motivering: " Nu faller vinterns första snö och sommaren är slut, jag har en segelbåt i karlasjö, kom så seglar vi ut "  Värmlands skönhet som har betytt allt för den svenska musiken.

image4

Kom igen Monica, en låt till!Nöjesmoln.se presenterar nöjeslistan. NR 9

Dom 10 största musikaliska insatserna är som följer.....
 
Nr 9
 

Sparks - This town isnt big enough for both of us /  1974

Juryns motivering: Melodiös pop/rock med höga toner som aldrig tidigare hade uppnåtts

Bloggmasters motivering: En av dom allra BÄSTA låtarna från 70-talet, se den sammanbitne pianisten och hör hans bror på sång. Själv var jag 10 år gick i 4an och ville vara Sparks i klassrummet på roliga timmen, men en timme innan konsertens start så hade alla bandmedlemmarna avvikit, och vi som hade övat en hel del för detta ögonblick jag var ensam kvar vid mikrofonstativet  och fick meddela klassen att konserten hade blivit inställd.

image1

Sorry Konserten är inställd!

Nöjesmoln.se presenterar nöjeslistan. NR 10

Dom 10 största musikaliska insatserna är som följer.....

NR10

 Goodmorning judge/  10CC :1977

Juryns motivering: fenomenal inledning som aldrig har gjorts förrut,  refrängen " i didnt do it i wasnt there" är
klassisk samt melodihöjningarna som gruppen jobbar med.

Bloggmasters motivering:
"Min bror hade över 800 LP skivor som det hette på den tiden ( 1977), det var Rolling Stones, Ten Years after, Sweet, Slade och annat skräp, sen bland dessa 800 LP Skivor så fanns det 1 endast 1 LP-skiva som var ett musikaliskt mästerverk och det var denna: 10 CC / Good morning Judge, jag lyssnade på den gång efter gång då han var ute med sitt gäng"

image5


Goodmorning Bulgaria!


Västerås
                                                                      
image9


   


Snyggast vann!

image18

Grattis BLANKA VLASIC till ett fenomenalt guld i höjdhopp !!

Själv så vann jag 1100 kronor tack vare din vinst ( unibet tillsammans med några andra matcher oxå)

Är du på träningsläger i Sverige/ Västerås så bjuder jag på Chicken ala King och kanske bio oxå! !

Det vinnade spelet ser ut som följer....
Vlasic, B - Bergqvist, K

Bästa slutplacering.
Båda deltagarna måste vara med i finalen för att spelen ska gälla.
1 1.20  
1-0
    
 
Perry, M - Kallur, Susanna
Bästa slutplacering.
Båda deltagarna måste starta i finalen för att spelet ska gälla
1 1.45  
1-0
    
 
Slaven Belupo - Galatasaray
2 1.88  
1-2
    
 
Djurgårdens IF - Hammarby IF
1 2.30  
1-0
    
 
Reading - Chelsea
2 1.60  
1-2
    
 
Tottenham - Everton
2 4.60  
1-3
    
 
Sexlingar(x1)     0/0  20.00  1107.50
 
Spel tagna 2007-08-13 19:23 (x1)  Totalt:  0/0  20.00  1107.50RSS 2.0