Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of ÄLVSBYN


Sommarmoln.Se presenterar stolt LISTAN - Top 5 of Älvsbyn

Nr 4 - Kanis

image198
"En lördags eftermiddag i slutet av mars i Älvsbyn"

I Kanis bara ett stenkast från Älvsbyn hittar du skidornas Mecka, här finns allt för skidsporten och nu , dessutom med snökanon!!

Så mest troligt om kylan håller i sig, så går det att börja åka , slalom, snow-board, telemark och allt vad det nu heter redan i slutet på N O V E M B E R!!!!

Och börjar du frysa så har du en fin värmestuga med resturang, kiosk och cafe du kan gå in o värma dig i!

Kanis var för övrigt ensam i landet tidigare med gratis skidåkning för alla, men nu efter inköp av snö kanon så är man tvungen att lösa ett lift kort, vilket det är värt!

Skidtrick på kanis, klicka HÄR


image199
"Det var bara 3 minuter kvar till start och jag kände mig pissnödig"


Här är det alltid fina spår för ländåkning, kanske mycket tack vare att skidlinjen med Sveriges "coming-stars" inom längdåkning studerar här på orten, på Pitedalens FHS, så kanske då du åker här så kommer du att bli omåkt av framtidens nya svar på " Elofsson".

Om du däremot har bloggmaster bakom dig behöver du mest troligt inte "kliva ur spår", även om jag har tränat mkt tävlat mkt så tillhörde jag för det mesta dom 5 (från slutet)

Det jag dock alltid har funderat på då det gäller denna tuffa fysiska sport som längdåkning är så är det frågan , vilka är det som utövar denna sport? Ja det är dom med dom tyngsta jobben, som skogsarbetare, skogsarbetare och skogsarbetare.

Valla skidorna, fyll termosen med varm saft och besök Kanis, kalorierna kommer att rasa och du kommer att få uppleva 90 sten tuffa men natur sköna minuter framför dig

Bloggmasters motiverig: Norrbottens pärla Älvsbyn, med sina långa kalla vintrar ska ha en vintersport anläggning av rang, och det har man i Kanis och det har man nu dessutom förbättrat ännu mer i form av en snö kanon.
Kanis är en anläggning för både gammal som ung, man som kvinna

Ungefär som Kaniss skidpår klicka HÄR

image201
Första uppförs backen på Kanis


image202

Efter en dag i skidspåret var det skönt att komma hem och lyssna på radio

Kommentarer
Postat av: Syrran

Hej!!
hahaha...Vilka roliga kommentarer jag får av dig!
Visst hade vi en orange sån lampa???

Hoppas allt är bra!

Kram!

2007-11-11 @ 13:03:49
Postat av: Maria

Rapport direkt till Sommarmoln.se från utsända, just hemkomna från Stora Lillkorsträskrundan med en avstickare till Kanis: Där håller skidklubben på att jobba med "golvet" i en tunnel, publiken kan alltså passera under skidspåret på två ställen. Fantastiskt va!
Hälsn M & A

2007-11-11 @ 13:50:56
Postat av: Bloggmaster/ Ola

Hej Maria o Anders!

Nu händer det grejjer i Älvsbyn:) Trevligt att få lite rapporter från "byn", brukar läsa PT på webben men dom lägger inte ut så mkt av sitt material.

På tal om skidor så köpte jag
ett par skating skidor ( dyra) i slutet av skid-säsongen 2005 + bindningar+ skating skor (dyrt!!), har dock bara åkt med dom en gång säsongen ( 2005), i fjol blev det inga skidmil pga att jag flyttade i November, och här var det 0 snö, och i år lär det nog inte heller bli något av den varan.

Det man får lära sig av detta är väl hur man kastar 5000 kronor i sjön!

Ska i alla fall gå med i skidklubben här i Västerås då min häl blir bra ( ungefär som Peter Forsbergs fot= svårläkt), och börja träna med dom, rullskidor, löpning etc dom tränar 2 ggr i veckan.

Men ingenting är dock som spåren på kanis!! = Superklass!!! samt snötillgången i norr!

Ha det bra !
Hälsn Ola

2007-11-12 @ 18:56:59
Postat av: Bloggmaster/ Ola

Tjenna Syrran!

Ja lampan är exakt som en kopia som den vi hade på Villag 7 i Vidsel i början på - 70 talet, orange, stor och ful, amazing att det har kommit tillbaka, kanske ett tecken på att designer världen lider av ide torka tror jag.

Ha det bra!
Kram / Brorsan

2007-11-12 @ 18:59:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0