Västerås Info


Västerås har 2 hotell som är helt unika i sitt slag, kanske i hela världen oxå.

Ett av Västerås annorlunda hotell ståtar med endast en bädd. Det är Hotell Hackspett och det är också beläget på ett annorlunda ställe. Nämligen i Vasaparken i centrala Västerås - och där är hotellet placerat 13 meter upp bland trädkronorna i parkens ståtligaste ek. Som i en vagga hänger det i sina vajrar som var och en kan bära 1,5-6 ton. Inte en spik är inslagen i trädet.
   
 Det är konstnären Mikael Genberg som är skapare av hotellet. Det har mött mycket uppskattning och är välbesökt av gäster från hela Sverige.
   
 Säsong: 1 april-10 oktober. Två klasser: Bohéme - du har med egna lakan och egen mat. DeLuxe - inklusive lakan och halvpension.
    
Bokning: Västerås turistbyrå , tel. 021-10 38 30. E-post: [email protected]

image66

När löven slår ut på eken blir omgivningen betydligt gemytligare än på denna vårbild.

Annorlunda hotell i Västerås - II

Det andra av Västerås annorlunda hotell har bara två bäddar. Det är Hotell Utter Inn och också det är på en plats där man inte väntar sig - nämligen ute i Västeråsfjärden, 301 meter norr om Amundsgrund.

På den 25 kvm stora flytbryggan finns möjlighet till sol och bad, kanske en stunds avkoppling med en god bok eller varför inte ta en rofylld färd med hotellets gummibåt till någon av de närbelägna, obebodda öarna.

image67

När natten faller på är det dags att klättra ner till sovrummet, ett omvänt akvarium, med panoramafönster i alla fyra väderstreck - tre meter under vattenytan.
 
Kanhända gammelgäddan simmar förbi! När dagen bräcker med solen glittrande på Mälaren är det dags att fara hemåt igen. Kanske ett morgondopp innan återfärden till fastlandet.
    
Det är konstnären Mikael Genberg som skapat hotellet. Det har mött mycket uppskattning och är välbesökt av gäster från hela Sverige.
    Säsong: 1 april-10 oktober. Två klasser: Bohéme - du har med egna lakan och egen mat. DeLuxe - Inklusive lakan och halvpension.

image68


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0