Första gången jag spelade tv-spel. Året är 1978

image309
Ingemar bäst - men inte tuffast

Ingemar Stenmark vinner Världs-cupen för 3e året i rad!!, jag tycker Ingemar är bäst och jag sitter vid tvn med papper och blyerts penna ( som man hade på den tiden ) och skriver ned alla tider.
Då Gustavo Thöni, Pierro Gross och Steve och Phil Mahre åker då buar jag och vill att dom ska åka ut.
Den som ser tuffast ut är egentligen Pierro Gross, han åker utan mössa och ser ut som en som inte idrottar, utan mer som en som är tuffast i kvarteret där han bor. Då jag blir stor vill jag bli lika bra som Ingemar på att  åka skidor men jag vill se ut som Pierro Gross tänker jag då jag sitter vid tvn med papper o penna.

image310

Den svenske racerstjärnan  Ronny Pettersson dör efter en krasch vid starten av VM-tävlingen i formel 1 på Monza-banan, vi får veta den tragiska nyheten på skolan via radio, jag tror att alla vill gråta men ingen törs.
I vanliga fall gråter tjejerna i skolan för ingenting jag är förvånad att dom inter gråter nu då Ronny är död. Men jag tror det beror på att dom inte vet någonting om sport, dom vet nog inte vem Ronny Pettersson är.
image312
"Först ska jag vinka o sen ska jag hem och göra mer hits"

Björn Skifs vinner melodifestivalen med " det blir bara värre framåt natten", mannen vars låtar låter likadant, men det är ju bra för alla som gillar honom, på så vis blir det bara hits och hits och hits och hits man kan kalla Björn för Sveriges hits maskin nr 1.

image313
"Hallååå passa er för ormarna, indianerna, torkan och revolver männen pleaseeeee!!"

4 stora tv program har premiär: Mupparna, Trafikmagasinet, Lödder, Familjen Machan samt Gäster hos Parnevik, Oj det blev visst 5 program så tokigt!

Vilket TV år 1978 var,  sen var det många, många fler program som jag oxå gillade som tex ...... ( kommer inte ihåg dom nu)

Men mest av dessa 5 gillar jag Mccahan då Luke blir jagad hela program serien på 79 delar för att han inte gör lumpen ( millitär tjänst görningen) tror jag det är..

Sen så har dom det otroligt kämpigt på den usla tomten dom valde.. var det kanske så svårt för många av dom svenskar som flyttade till Amerika under svält tiden i Sverige?, dels att det var super torrt att odla samt att dom var tvungen att HELA tiden skydda sig mot Indianer, Ormar, Torka, och galna revolver män.
Låter som södra Sverige...( skojar bara.. a joke! )

Ok året är 1978 själv spelar jag Tv-spel för första gången det var bara det jag ville säga.

Nu har det gått 30 år, året är 2008, det är januari och ute tittar  den första vårsolens strålar fram.
Det är då man kan känna sig som ett barn igen, låtsas att det är 1978 att man är 12 år gammal och göra något wild and crazy som detta..

image315
En Januari kväll med super-puman

Hasta La Vista!
Vintern.. Hallå!!!

Wake up .. wake!!! upp det är Januari det ska vara V I N T E R .. kom igen Kung Bore och släpp ned det vita snö täcket så att barnen kan åka pulka och snow-racer, vi vuxna kan åka skidor och störtlopp, och Pettersson kan köra plog bil, och sjunga som han gjorde då han rattade plog-bilen "let it snow"... kom igen det är Januari!!! Det ska vara V-I-N-T-E-R !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

image306
Vidsel januari 1973 SÅ ska det se ut!!!

image307
Sony-Erikssons första modell -73,dock ej med  blue-tooth.

....Skojjar bara det är en mynt telefon i ett vintrigt Vidsel landskap 1973.. kolla snö-drivorna.. kolla kolla och NJUT..its Winter ( det är Vinter det).

MEN til ER ALLA ( vilket är många) som inta kan njuta av vintern, snön och skidåkningen.. kan jag tipsa er om andra nöjen i janauri mörkret som tex att SLADDA.. " try it and you love it"...
-Volvo740 sladd klicka HÄR
-Toyota Starlet sladd filmat i Januari i Västerås KOLLA bristen på snön!! klicka HÄR
-3 Bilar sladdar tillsammans ( varför fika tillsammans då man kan SLADDA) klicka HÄR

Nej nu måste jag slå på tvn o se Anja Pärsson vinna i Super G, "the thing you cant feel in real you can see in the television" ..Med det menar jag Snön inte Anja Pärsson.

Ha en trevlig dag werever you are

image308
Januari 2008

Västerås 20e Juli 1969. Sommarstugan / Månlandningen

image300

Efter det att pappa hade förevigat detta ögonblick med kameran, skulle vi och bada, min farbror hade blåst upp badbollen och mamma var  inne och packade ned badkläder och fika. På radion spelades musik.

image301
Samtidigt den varma soliga sommardagen, 20e Juli 1969 landade dessa 3 farbröder på månen... först ut var Neil Armstrong (han var den enda som var ut tror jag) ... Nej fel ..Edwin Aldrin gick oxå ut..
Chaffis var Michael Collins som stannade kvar o höll maskinen på tomgång ( tror jag)

 The Heros .Från vänster Armstrong, Collins och Aldrin..

Värt att veta

Avståndet mellan månen och jorden är 384 400 km (38 440mil), det är som att köra mellan Älvsbyn och Piteå 8178 gånger.

Toppfarten var 40 000 km / tim

OM
det var möjligt för mig att köra till månen med min bil skulle det ta...4271 tim .. eller 178 dygn ( om jag körde non-stop) utan någon fika pause ( med fika pauser skulle det ta 978 dygn tror jag, om dom skulle ha MC Donalds efter vägen o så)

DET blåser ingenting på månen, därför kommer austronaternas fotavtryck att finnas kvar där i all evighet.

FÖRR Att månen ibland förmörkas, att det sker en månförmörkelse, har ibland många folk förklarats med att ett odjur har ätit upp månen. Ett sätt att jaga bort det onda som äter upp månen, har varit att skrika och föra oväsen. Man kunde också skjuta med pilbågar mot månen.

Nu ska jag snart se andra åket i damernas slalom

 Det är +5grader varmt ute: Västerås den 13/1 2007

image304
Månljus vid mälaren.

Sommarmoln.se funderar:

- Varför väljer du att skriva om månlandningen?

-Jag ser det  som det absolut största projekt som människan har lyckats med, och detta år 1969 då den största tekniska prylen folk hade hemma var räknestickan. Jag ser rymdprorektet som någonting som än idag inte skulle ha varit löst, men att man  lyckade med denna ENORMA bedrift då redan 1969!!! är för mig en stor gåta.

- Om du hade fått chansen hade du då följt med på denna resa?

Jag tror inte att dom hade haft någon nytta av en 3 åring i besättningen.. nej skämt o sido..det är lätt att svara JA på denna fråga men vad skulle man mötas av? Kanske stora slibbiga Aliens.. eller att man skulle förintas då man satte ned fötterna på månmarken.

Jag funderar hur dom tänkte då dom väl kom fram, nu blev det Armstrong som var först ut, var det så att han verkligen ville vara först ut elller var det så att dom andra pushade ut honom eller att dom singlade slant. Eller var det så att dom nästan slogs om att be the NR1.

Den jag däremot kan tycka synd om så är det Collins som var chaufför om man får kalla det så, tänk att ha varit där men att inte ha fått sätta sin fot på månen, för mig är det som att ha åkt turist buss till Paris, men väl framme i Paris blivit inlåst i bussen i 1 vecka och på vägen hem få höra av alla andra hur fantastikt Paris var med alla de sevärdheter och vackra kvinnor. Fast måntripps-gjejjen är förstås för Collins 10000000000 ggr värre än det är att sitta inlåst i en buss i Paris 1 vecka.

- Vad gjorde du själv denna historiska dag?

Som sagt var laddade med saft och bullar, tillbringade dagen på stranden i hökåsen där det fanns en liten sjö ( tyckte jag då, 3år gammal) som fanns i en grusgrop!! Bara den miljön i sig påminde om en månmiljö. Sen på kvällen då jag gick o la mig så kunde jag se från fönstret i sommmarstugan hur dom 3 hjältarna vinkade till mig från månen, jag vinkade tillbaka och log och kl närmade sig 8, jag somnade in för att vara senare möta en ny sommardag. I Köket satt mamma och pappa och drack kaffe och följde dramatiken via en batteridriven radio och mellan dessa dramatiska rapporter så spelade man på radion Frank Sinatra.

(Bilder från denna historika landning klicka HÄR)Kitos Kitos Kiiitos!

image299
Äntligen hittade jag sladden till tvn och på så vis kunde jag oxå starta DEN


RSS 2.0